Semesterhjärna?

Klev upp sjukt tidigt imorse för att hinna till sjukhuset i tid. Jag trodde att jag var sjukt sen när jag kastade mig i bilen 07.20, men jag lyckades komma fram 30 minuter för tidigt trots rätt hastighet..?!
 
Väl framme så hittade inte sköterskan mig i datorn så jag knackade på hos min sköterska och frågade om inte jag hade tid hos henne nu. Hon kollade i sin almanacka (vilket jag också borde ha gjort) och sa att det var först på torsdag... Fail!
Det kändes ju inge vidare eftersom jag åker ca 6 mil enkel resa för att ta mig till sjukhuset.
 
Min sköterska hade bråttom till ett möte så jag lämnade i alla fall CGM-mätaren hos henne och vi bokade om torsdagens träff till en telefontid så att jag skulle slippa åka dit igen. Hon skulle lägga in mätarens svar i datorn samt maila dem till mig så att vi skulle kunna kolla igenom dem tillsammans fast på varsit håll. Jag hann med att ta ett Hba1c också, bara för att kolla att det inte hade stigit eftersom jag var orolig för det.
För tre veckor sen låg det på 58, nu låg det på 57! Kul! :) Förstår ni att jag älskar CGM och vad den gör med min kropp?! Min sköterska sa att jag egentligen borde ha lånat den bra mycket längre eftersom jag trivs så bra med den och att den ge mig lugnet jag saknar. Min diabetes stressar mig, det är jobbigt att inte ha kontrollen.
 
 
Jag skyndade mig iväg och åkte till min syster som bor några km från sjukhuset, på vägen ringde min sköterska och sa att hon "troligtvis drabbats av" semesterhjärna då hon totalt glömde bort att tömma min insulinpump på värden! ;) De måste man föra över samtidigt som cgm för att kunna lägga dem paralellt i programmen och analysera vad som gått bra/dåligt. Hon sa att patienten hon skulle ha mellan 11-12 ringde och avbokade tiden, jag fick den om jag ville. Självklart sa jag! För om inte mina pumpvärden kom in i datorn innan torsdag så var det ju ingen mening med telefontiden.

Vid 11 träffades vi igen och gick egenom alltsammans. Av ca 3000 blodsockervärden på tre veckor var det över 2000 som låg mellan 4-10! Jag fick beröm som jag verkligen tog åt mig av. Älskart!
Vi ändrade ytterligare i min basaldos och hoppas nu på att mitt bs ska ligga mer stabilt. Sen gick vi igenom kolhydratsräkning och la in massor av info mm i pumpen som ska hjälpa mig med uträkning av insulindos till det jag äter. Vi ska höras av snart igen och checka läget. Hoppas på att det blir bra!
 
 
 
 
 
 
 

Tack för den här gången

Dålig uppdatering som vanligt, men jag har varken tid eller lust att spendera mycket tid här just nu.
 
Imorgon ska jag till Akademiska sjukhuset kl 08.30, det är dags för mig att lämna tillbaka CGM mätaren...
Vill inte såklart, men vad ska man göra. Nu är alla "slappa" dagar med ständig bs kontroll över och jag måste sticka mig i fingrarna igen.
 
Jag försöker att koppla upp min pump till ett program på datorn så att jag kan se allt där, men det går inge vidare alls! Synd att jag inte fick det att fungera innan besöket imorgon, hade varit guld att ha dessa kurvor i datorn och analysera i lugn och ro! Nu får jag föra över dem på sjukhuset istället och gå igenom dem tillsammans med min sköterska.
 
Hoppas på bra resultat imorgon och att Hba1c kanske har sänkts liiiiite till?!
Fast det såklart, nu under semestern har man ju levt lite som man vill och både ätit och druckit det ena och det andra. Det finns en del alkoholkvällar som har gjort att mitt bs legat över 15 i flera, flera timmar. Ska berätta om tex lördagen i ett annat inlägg, att ligga så högt så länge satte sina spår: trött var bara förnamnet.
 
 

Ny färg på huset!

Åh vilka soliga och fina dagar det har varit hittils på min semester, jag njuter verkligen till fullo! :) Tänk att det redan har gått två veckor! Sinnes!

Jag tänkte göra olika inlägg om vad som har hänt under dessa lediga dagar. Det har hunnits med lite olika saker men framför allt så har jag försökt hålla mig hemmavid under tiden som målarna har varit här och målat om vårat hus! :) Det har varit så skönt att vara hemma den första delen av semestern, att verkligen varva ner och ta dagen som den kommer. Underbart! Så nu snart är jag redo för lite fart och fläkt! ;)
 
Eftersom jag och Björn bor i en bostadsrätt så står föreningen för målning av husen, det sker ungefär vid vart 10:e-15:e år beroende på hur färgen har hållt sig. Förra veckan var det dags för vårt hus att målas, de kom på måndagen och blev inte färdiga förens denna måndag. Trots att de bankat på dörren tidigt som satan dessa lediga mornar så har jag serverat kaffe och och varit glad, så skönt att slippa måla huset själv! ;)
 
Bildbomb!
Så här såg huset ut innan: (saknar färgen men är faktiskt nöjd med resultatet av den nya ändå)
 
 
 
 
 
 
 
Så här ser huset ut nu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En liten sak som underlättar enormt!

Livet med CGM, ja det blir faktiskt lite lättare!
 
Trots att den tar stor plats på min mage och lämnar "fina" märken efter solen, så kan jag inte annat än känna mig lycklig! Åh vad jag vill ha en sån här hemma, att kunna koppla på mig den när jag känner att min diabetes och jag inte kommer överrens... Men eftersom det är en kostnadsfråga och jag känner att jag inte har råd med detta nu, så får det vänta helt enkelt. Hoppas att det kan ingå i det kostnadsfria sortimentet så småningom :)
 
Dock blir jag lat när jag har cgm och glömmer ta med min bsmätare när jag åker bort. Igår var det dags för mig att byta plats på cgm:en, jag gjorde det hemma på morgonen och efter det packade jag väskan och åkte hem till mamma och pappa som bor en bit härifrån.
När jag väl är där larmar pumpen om att jag måste ta två bsvärden och lägga in dem i pumpen så att cgm:en har något att kallibrera mot. Ehhhh.... Inte så lätt när mätaren ligger hemma!
Förstår inte varför jag inte har en mätare hos mina föräldrar? Måste åtgärdas!
 
Jag hade alltså ingen koll på vad bs var under hela dagen och större delen av kvällen. Fy vad jag känner efter om jag mår dåligt, har höt/låg bs, funderar över om stickningarna i benen/händerna beror på dåliga värden eller om jag bara har drukigt eller ätit för dåligt, mm.
Visst jag hade kunnat åka hem och hämtat mätaren, men nej. Jag ville inte slösa bort mer soltid av min lediga dag! Jag har trots allt klarat mig utan att ta prov under en hel dag flera gånger tidigare.
 
CGM och injektionsset till pump lämnar sina spår efter en dag i solen. Trots att jag typ aldrig blir brun så ser man ju en liiiiiten färgskillnad, skrattretande liten ;)
 
 

 
 
Älskar dagarna i solen! Jag hittade dessutom en väldigt bra plats att lösa korsord på ;)
 
 
 

Familjetid

Efter loppisrundan på lördagen åkte jag till en av mina systrar som bor i Östervåla, där träffade jag flera av mina syskon, syskonbarn, mamma och pappa. :)
 
Mycket trevligt att träffas och eftersom Mia är utbildad massör så bokade jag in en tid på massagebänken, precis som så många andra den dagen. :)
Det var otroligt skönt, men gjorde samtidigt väldigt ont eftersom jag har så spända muskler i benen samt muskelknutar mm i ryggen. Jag har ju som sagt problem med benen när jag promenerar. De första kilometrarna gör så fruktansvärt ont att jag måste stanna till, stretcha och vila benen för att de ska sluta krampa. Så otroligt irriterande och det förstör hela promenaden då man vill hålla ett högt tempo.
Som igår, det tog mig 25 min att gå 2 km! Va fan?! Jag vet att många andra diabetiker också har problem med detta, det skrivs om det ibland på forum och liknande. Men jag vet inte riktigt vad man kan göra åt det onda?
 
Mia masserade och hjälpte mig att sträcka ut musklerna i benen, sen gav hon mig förslag på stretchövningar som jag bör göra varje dag, allara helst de dagar jag promenerar mm.
 
Efter massagen så badade vi i Jennie och Björns nya pool där det var 22 grader varmt (kallt).Tur att det inte är några problem att bada med cgm:en, annars skulle jag vägra ha den över sommaren! Däremot så badar jag aldrig med pumpen ikopplad. Den ska vara vattentät men på sjukhuset sa de till mig att den endast är garanterad vattentät när man får den, sen vet man ju aldrig vilka sprickor eller annat som kan uppstå efter man råkat tappa den i golvet eller likande. Under denna badstund steg bs till skyarna och jag hade jättesvårt att få ner det.
Under kvällen åt vi grillat, drack lite öl och åt efterrätt. Mitt bs låg då konstant mellan 13-20 hela kvällen, trots insulinet som jag pumpade in med jämna mellanrum.
När vi skulle fika låg jag på 20 i bs. Jag tänkte hoppa över men sen så tog jag kaffe och en liten bit av kakan i alla fall. Jag hatar att känna mig sjuk och utanför!
 
Filip trivs som fisken i vattnet!
 
"Mamma brukar busa med mig, hon får mig att sträcka upp armarna precis som hon..."
 
"..och när jag gör det så skyndar hon sig att kittla mig under armarna! Då skrattar jag så jag kiknar!"
 
Mor och dotter <3
 
 
 
 
 
 
 

Sommarbricka

Apropå loppisar, igår satte jag ihop en sommarbricka att ha på köksbänken! Tidigare hade jag en tekanna och många olika sorters teer ståendes på den, men eftersom det kändes lite höstigt så gjorde jag om denna.
 
Kopparna på bilden hittade jag på en loppis för ca 2-3 år sen, de är så underbart vackra! Jag köpte tolv koppar med fat för 30 kr.
Glasflaskorna köpte jag på Dollar, alltså inga loppisfynd, de kostade 10 kr st.
Sockerskålen köpte jag på Solrosen i Östervåla, det är en secondhand butik, den kostade 30 kr tror jag att det var? Jag har en annan sockerskål som liknar denna men med blått glas istället, den är min favorit och används flittigt när det kommer kaffebesökare som vill ha lite socker i kaffet ;)
 
 
 

Loppis

I lördags var jag och Björn ut på en liten loppisrunda i Tierps trakten.
Jag fullkomligt älskar loppisar! Att strosa runt och kika på gamla saker, skratta åt skit som folk försöker sälja och fynda små roliga ting!
 
Björn brukar inte vilja gå på så många loppisar och var väl inte överförtjust över att ägna en del av lördagen till detta, han ville nog hellre golfa. Men vem tror ni hittade något först? Jo, Björn! :)
 
Denna underbara korg köpte jag för 100 kr! Jag vet inte exakt vad jag ska ha den till, antingen att ha filtar i som jag kan ha ute på altanen vid utemöblerna, att bära tvätt i eller att katterna får ha den som sin sovkorg (vilket de nog föredrar, både Fender och Gibson älskar den redan!)
 
När jag satte ner Gibson i denna började han att trampa och knorra en bra stund innan han la sig ner tillrätta, han älskade den direkt! :)
 
RSS 2.0