Går upp istället för ner!

Jag satte en ny nål när jag upptäckte läckaget och pumpade då i 7 Enheter insulin. Nu har blodsockret ökat till detta:
 
Jag är hemma hos mamma och pappa och jag har inga sprutor här. Tänk om den nya pumpnålen inte sitter bra? Det kanske inte kommer in tillräckligt med insulin där heller?!
Jag skulle verkligen behöva mina sprutor nu men jag fixar inte att köra bil med detta blodsocker. Varenda hjärtslag känns i kroppen och jag har ont i musklerna, luktar acceton ur munnen och ser suddigt emellanåt.
 
Vad mer kan jag göra?!
 

Läget just nu

Jag mår så sjukt dåligt. Mätaren visar 29!
Huvudvärk utan dess like och jag mår så fruktansvärt illa!
Det höga blodsockret beror i alla fall inte på något jävla påskgodis, kolla vad som hände längre ner...
 
På nått jävla vänster har slangen hamnat UTANFÖR kroppen! Utan att jag har kännt det?! NÄR liksom???
Låg på 16 innan middagen och pumpade i lite extra. Nu efter maten ligger jag på 29. Slangen måste ha åkt ur för några timmar sen. Nu ska jag och min syster ut och gå en sväng för att se om det kan hjälpa till. Illamåendet blir kanske bättre efter lite frisk luft. Det beror säkert på alla ketoner som har bildats, jag brukar nästan aldrig ha det men nu är jag rätt så säker på att de finns.
 
 
Jävla sjukdom.
 
 

Början av påskhelgen

Igår åkte jag hem till mamma och pappa för att fira påskhelgen med dem. Brorsan är också här men ska snart iväg till Stockholm för att träffa Mathilde.
Igår tvättade jag bilen, lagade jättegod glutenfri tacospaj, drack öl och spelade kort till långt in på natten. Gick och la mig efter två men kunde inte somna direkt, antar att det bland annat berodde på mitt mega låga blodsockervärde. Upp igen och dricka saft och sen stupa i säng igen!
 
 
Idag åkte jag, mamma och pappa till Gysinge och promenerade på deras vandringsleder.
Underbara natur!
Efter det åkte vi till Kafé Nyfiket. Jag hade aldrig varit där tidigare, det var jättefint och de hade gott fika. De hade till och med glutenfri kladdkaka, inte ofta det finns på caféer!
 
Mamma och pappa
 
Mamma och jag
 
 
 
 
Kaffe och kaka ute i underbara solen
 
Innan promenaden låg jag på 6.5 i bs. Jag stängde av pumpen en timme. Halvvägs låg jag på 9. När vi skulle fika låg jag sen på 7. Jag tog 2.5 E insulin och blev låg nu precis, ca 1 h efter.
 
 
Nu är det dags för påskmiddag! :)
 

Överblick

Jag pluggade in mätaren i datorn och förde över bs värdena. Dessa är några veckor gamla eftersom jag inte haft teststickor till mätaren på ett tag. Om en vecka ska jag föra över värdena igen och se hur bs ligger.
 
 
Det ska bli väldigt intressant och skönt att få en överblick. Det blir som när man var liten och hade alla värden uppskrivna i en bok. Tror inte jag skrivit i en sådan bok sen jag gick på mellanstadiet. Jag har försökt komma igång några ggr just för att få en överblick. Men jag har ledsnat väldigt fort då det tar extra tid att skriva ner i boken samt att den aldrig fick plats i bsväskan mm. Sen var jag så less på att det inte fanns tillräckligt med rutor att fylla i fler bs före en måltid tex. Sjukt irriterande..
 
 
 
En bok från 98-99, då jag var 8 år, ca 2 år efter diagnosen.
Dessa oändliga bs anteckningar, pilar, förklaringar som skrevs på sidan om, insulinsort och antalet enheter mm.
 
Nu känns det behändigt och enkelt att föra över allt till datorn och verkligen få all information så som värden, insulin, fastande/ före eller efter måltids bs. mm. Tack och lov för teknikens framgång!
 
 
 
Jag kommer kunna läsa av när jag är som bäst på att ta bs under dygnet, när jag ligger som högst / lägst mm. Ett steg närmare kontroll.
 

Får man?

När jag var till apoteket idag så hade jag planer på att sticka in huvet en snabbis på vårdcentralen och fråga om jag fick ta ett Hba1c. Men det var låst till receptionen och det stod att man skulle ringa på klockan om det var akuta fall. Lockande att ringa på klockan, men nej, det kanske inte var det mest akuta fallet för dagen :)
 
Någon som vet om man får komma oanmäld och ta ett Hba1c på vårdcentraler kostnadsfritt?
Det är ju bara ett stick i fingret....
 
"Hej och hallå, diabetiker på ingång! Får man checka läget med ett Hba1c så jag vet om jag får snaska påskgodis med gott samvete under långhelgen.....?"
-Nehe, ingen här som kan hytta med fingret, då tar jag det som ett JA. Tack!

Järnhjälm

Ja det känns som att jag bär en sådan.
I tre dagar har jag haft konstant huvudvärk som även går ner i nacken. Det är likadan huvudvärk som jag hade för några veckor sedan, den höll också i sig några dagar och släppte inte förrens jag hade sovit bort den. Kanske därför jag har varit så trött dessa kvällar?
Undrar vad den beror på, hoppas på stress så det inte är något mer allvarligt.
Jag har jobbar två av dessa huvudvärksdagar och en högljud barngrupp har inte direkt gjort det bättre.
Idag när jag vaknade vid 6 tiden dunkade hela huvudet och det gjorde ont i nacken när jag rörde på mig. Därför blev jag hemma idag. Jag var till apoteket för att beställa hem och hämta ut diverse diabetesprylar och jag köpte alvedon. Tittade inte så noga på förpackningen utan tog bara en som det stod alvedon på.
 
Jag kom hem med 16 munsönderfallande tabletter med smak av svartvinbär!
Va fan! Inte vad jag hade tänkt mig direkt.. :P
 
Jag hämtade ut nya teststickor till Bayer mätaren också, de har varit slut en längre tid här hemma men jag har inte orkat ta mig till apoteket förens nu. Så nu kan det bli roligt att ta blodsocker igen :)
 
Jag fick hjälp att lägga till en fullmakt till min mamma på apoteket så att hon kan hämta ut mina grejer som jag har beställt. Jag brukar inte åka till Östervålas apotek egentligen men gjorde det idag pga diverse anledningar. Det blir en omväg på 4 mil om jag ska hämta grejerna på tisdag och därför är det bättre om mamma kan svänga förbi där, hon som har ca 1 km dit från jobbet :)
Saker man har beställt får ligga på apoteket ca 10 dagar, om man inte har hämtat ut dem innan dess är det ok för andra att ta av det. Det jag beställde är inget jag behöver akut så det gör inget om de ligger hemma hos mamma och pappa ett tag.
 
Jag hatar verkligen att åka till apoteket, och drar på det in i det sista. Det är så fruktansvärt tråkigt!
Dessutom såg jag att många recept på saker som jag behöver har gått ut. Så nu blir det till att maila min ssk som ska skriva ut och skicka recepten till mig, så att jag kan ta mig till apoteket och beställa hem dem, och sen återvända dit några dagar senare för att hämta ut dem.
Drygt.
 

I´ve got mail

Yes I have!
 
Igår kom det två mail från föreläsningen! :)
Jag ska bara installera olika program här på min nya dator så att jag kan öppna de bifogade filerna, sen kan jag vidarebefodra mailen till dem som vill ha.
 
 

Mina dagar

På jobbet är det full fart som vanligt. Det finns att göra så det både räcker och blir över :)Därför har det blivit två lugna kvällar här hemma. Igår firade jag och Björn 7 år tillsammans och vi hade väl tänkt ha en mysig kväll hemma med lagad mat och filmkväll.
Verkligheten: Båda två var helt slut när vi kom hem och orkade inte laga mat. Vi åkte till Tierp och köpte med oss pizza och kebab som vi åt hemma framför en film. Runt 20.00 somnade jag i soffan och Björn några minuter senare. Jag vaknade till vid 21.30 och gick upp för att plocka bort grejerna från bordet (och blogga?!). Björn vaknade också till och gick raka vägen till sängen. Sen gick jag och la mig 22.30 och sov som en klubbad säl till 7 i morse. Antar att sömnen behövdes?

Inte så glammig 7 årsdag direkt :)

Men idag tog vi igen glammigheten och åt vi fläskfilé som Björn grillade ute tillsammans med majskolvar och champinjoner. Till det serverades klyftpotatis, pepparsås och en röra av lök, tomat och italiensk salladsdressing.
Det smakade underbart!
Dock tror jag att jag pumpade in lite för mycket insulin. Ska kolla läget ordentligt innan jag går och lägger mig, så att jag (förhoppningsvis) slipper vakna av en känning inatt.

Vi åt framför filmen vi skulle ha tittat på igår, The Hobbit. Ingen av oss somnade och filmen var riktigt bra :)

Idag gjordes det våfflor till mellanmålet på jobbet. Det är en sån där svår maträtt att få kläm på hur många enheter inuslin man behöver till. Blodsockret skjuter verkligen i höjden. Men idag klarade jag mig ifrån det, trots bara 3 enheter till två våfflor med sylt och grädde. Låg på 6.6 efter 2 timmar! :)
Dock jobbade jag själv med 30 barn under dessa två timmar och hade verkligen inte tid att sitta ner en sekund, det var full rulle hela tiden! Barnen är 6-7 år gammla och har ju energi som en annan bara kan drömma om :)
Men jag är mäkta stolt över att ha koll på barnen, möta föräldrar och svara i diverse telefoner samt tillgodose barnens önskemål om hjälp och i deras aktiviteter UTAN att tappa varken tålamodet eller förståndet :)
Hur gör ni andra diabetiker med insulinet när ni äter våfflor/pannkakor?

Nu ska jag bara ta det lugnt och vila mitt huvud som har värkt hela dagen, från det att jag vaknade till nu.
Jag har jättemycket spänningar i nacke och axlar. Björn masserade mig en lång stund ikväll och det hjälpte verkligen! Som avslutning tröck han till med knogarna på sidorna om ryggraden hela vägen nedifrån och upp, snacka om att det knaka och att spännigar släppte. Hur skönt?! TACK! :)

Inte bara våffeldagen..

Idag är det sju år sen jag och Björn blev tillsammans! :)
Jag fick denna fina blombukett när jag kom hem. Den är jättefin och doftar underbart!
Grattis till oss!
 

Blodsockerburk

För fyra dagar sen fick jag en inbjudan av en vän som också har diabetes, hon ville att jag skulle delta i att "fylla en 1 liters burk med teststickor" och se hur lång tid det skulle ta.
En rolig grej så varför inte! :)
Här är min fina burk, med stjärnor och allt. Nu ska vi se hur lång tid det tar att fylla den. Just nu går det trögt, jag kanske ska passa på att ta ett test .. eller två.. ;)
 
Vill ni andra diabetiker också vara med så häng på! Lägg upp en bild på eran burk i er blogg eller på instagram och tagga mig, nbel heter jag på insta.
 

30 årsfest!

Igår var jag på 30 årsfest hos några vänner :)
Jag var faktiskt, lite nervös inför kvällens alkoholintag. Jag var rädd att jag skulle glömma bort att ta insulin som jag gjorde förra utgången. Därför var jag lite extra skärpt denna gång och kollade en del bs och försökte räkna ut en bra insulindos till värdena.
 
Jag åt en vanlig frukost vid 10. Sen när jag fixade iordning mig till festen så blev jag låg vid 15 tiden, inte så konstigt egentligen eftersom det gått så många timmar sen jag åt sist. Jag är väldigt dålig på att planera matintaget den dagen jag ska dricka alkohol! Jag mår ju så mycket bättre om jag får äta ordentligt innan, och jag blir precis som alla andra inte lika full när man har mat i magen..
Björn fixade i alla fall lite korv m pommes från grillen, perfekt att grunda på innan alkoholen skulle i :)
 
Vi drog iväg på en snabb träff hemma hos Micke och Johanna innan alla drog vidare till Jonas och Angelika.
Där blev vi bjudna på jättegod smörgåstårta och senare under kvällen kladdkaka m grädde :) Under hela kvällen var det fri tillgång till öl, cider och vin. Samt shots som delades ut :)
Det är jättesvårt att beräkna insulinet till cider, smörgåstårta, kladdkaka mm. Jag gjorde så gott jag kunde och chansade genom att pyttsa i lite enheter då och då.
Mina värden visade allt mellan 8-23 under kvällen Jag kände att jag mådde illa när jag låg på 23, men det försvann direkt så fort bs var under 10 igen.
Kvällen gick och vi dansade och umgicks :)
När jag kom hem åt jag två mackor och gick och la mig. Kollade bs en sista gång och den visade på 20. Då pumpade jag i 2 E och somnade. Vaknade vid 4 tiden och låg på 12. Sen hände något märkligt för jag vaknade 7.30 och hade bs på 21?! Jag pumpade självklart in extra insulin och somnade om efter ett tag.
Sen vaknade jag vid 10 tiden och hade bs på 10. Då var det lite roligare att kliva upp ;)
 
Tack Jonas och Angelika och alla härliga människor för en rolig kväll!
 
Det togs en massa kort under kvällen, men som ni ser så är de flesta suddiga. Allra helst de som togs på dansgolvet ;)
 

Resultatet

Uppdatering om resultatet efter basaländringarna:
Jag är låg 2-5 ggr/dagen.
Jag vaknar alltid på 4. Det är lite för lågt att kicka igång dagen på tycker jag. Därför sänkte jag dosen under natten.
På förmiddagarna på jobbet har jag blivit låg. Jag trodde det hängde ihop med den ökade dosen under natten och trodde att dessa värden skulle bli bättre efter att jag sänkte nattdosen igen. Men jag blir fortfarande låg, så igår sänkte jag förmiddagsdosen lite.
Det är svårt att veta om den nuvarande dosen är bra eftersom det är lördag och jag är ledig. Men jag har väl detta kvar och ser efter på måndag om det blir bra eller inte.
 
På kvällarna ligger jag dock mellan 5-10 så den dosen är perfekt! :)
Måste säga att jag har blivit lite piggare sen jag fick bort de höga värdena på kvällarna. Antagligen var det dem som spökade, trodde allt hängde på jobbet eftersom det har varit otroligt mycket den sista tiden. Jag vaknar bla på nätterna av att jag planerar min kommande arbetsdag eftersom jag har kollegor som är sjukskrivna och då krävs det ändringar i rutinerna mm. Helt sjukt, hur stänger man av?!
Jag behöver min sömn..
 

Trevligt besök

Ikväll kom min mamma, pappa och bror på besök! :)
Vi bjöd på Kycklinggryta med ris, persika och sallad till middag, sen lite kaffe och nötkaka på det.
Det är så mysigt när familjen hälsar på!
Mamma och jag passade på att lösa lite korsord tillsammans, liggandes på mage sida vid sida på golvet ;)
Tanken med besöket var även att vi skulle ha skrivit ner litegrann om hennes besök på mitt jobb. Men vi kom aldrig så långt, vi får nog boka in ännu en dejt. Jag och Björn var ju hem till dem i lördags, men eftersom de fick mer besök blev det inte av att vi skrev något då heller. Vad bra det går för oss.. eller inte :)
 
Det fanns 12 små nötkakor till fikat, dessa två rackare blev kvar.
Jag tror gästerna tyckte de var goda!
Det är ett enkel recept och går fort att baka. Jag gjorde dessa i måndagskväll.
 

Överraskning

Under våra tisdagsmöten på jobbet brukar vi fika. Jag har missat dessa möten flera gånger om eftersom det alltid är kris med personal på fritids. Eftersom jag är glutenintollerant så vill ju personalen gärna veta i förväg om jag kommer delta eller inte. Det är ju inte alltid lätt att veta så jag har sagt att de inte behöver köpa något till mig.
 
Men imorse när jag kom till jobbet så fick jag veta att jag hade en överraskning i kylskåpet, kvar sen gårdagens fikabjudning :)
 
 
Alltid lika trevligt! Passade utmärkt till lunchkaffet ;)
 

Hur många enheter ska man ta tll denna? Jag tog två, men blev låg.
Om jag fikar i anslutning till en måltid (ca 30 min -1½ timme efter måltid) så behöver jag knappt ta något extra insulin till det söta. Som idag hade det tex räckt med 1 E MAX, trots massor med mandelmassa och stort bröd. Men jag tänkte inte på lunchinsulinet, glad i hågen som jag var för min semla.. ;)
 
Några fler som reagerar som jag? De flesta diabetiker som jag känner måste ta ordinarie insulindos till fikat oavsett om den äts i anslutning till en måltid.
 

Förändringar i basaldosen

Eftersom jag ligger högt många gånger om dagen och kvällen så ändrade jag i min basaldos igår.
Jag ökade kvällsdosen och ändrade även lite under dagen.
 
Idag har jag hållt tummarna för blodsocker under 10! Dagens bs har sett ut ungefär så här:
Vaknade på 4.2
Fm 12
Före lunch 9
Efter lunch 4 -> Som hamnade på 3 innan jag hann bromsa
Em 14
Före middagen 8
Efter middagen och kvällsfika (just nu) 4 -> Låg
 
Jag har haft hyffsat bra bs, bättre än på länge. Men när jag ligger på 4 blir jag helt skakig, det är så nära gränsen till låg och det behövs knappt någon ansträngning innan bs sjunker ner till 3.
Jag kanske inte ska sänka basaldosen på så många ställen samtidigt. Jag kanske ska börja med "ett område" i taget och se vad det gör för verkan. Just nu har jag nog höjt för mycket. Jag blir låg och sen hög ett tag efter. Det är så påfrestande för kroppen.
 
 

Inget mail

Jag har fortfarande inte fått något mail med Powerpointen från föreläsningen. Det var ju längesen nu, undrar om jag textade dåligt när jag skrev addressen?
 
Jag ska höra efter med min ssk om hon har hört något om det. Jag skulle verkligen vilja granska den än en gång. Jag blir tokig av att inte kunna kuna träna ordentligt, jag vill också!
 
 
Något jag funderar över:
Hur kunde det gå så bra att vara med på idrotten i skolan förrut? Då sprang jag spåret, spelade innebandy/basket/fotboll mm utan alla timmars planering och uppföljning av blodsocker och insulin?! Lärarna såg till att vi alltid hade idrott direkt på morgonen eller efter lunch bara för att jag skulle ha en bra förutsättning att klara av ansträngningen som väntade. Vad jag minns så gick det bra, visst kunde jag bli låg eller hög. Men det är inte alls samma sak som att träna idag. Jag känner mig helt förstörd!
 
 

Jag måste bara visa..

Mina silversmycken var verkligen grå/svarta. De har behövts putsas länge nu men jag har ständigt skjutit upp det. Inte den roligaste sysslan direkt och inte det första man tänker på att göra när man är sysslolös.
Men nu är det gjort och kolla in resultatet!
 
Före...
  
 
Efter!
 
Vilken skillnad!
 
 
 

Några tips?

Jag har återhämtat mig sedan förra inlägget. Måste dock tillägga att mannen jag träffade är läkare, inte just diabetesläkare men han har "bra" insyn i sina kollegors arbete.
 
Sen kanske jag inte ska lyssna så mycket på vad han säger, i och med att han sagt att han vet hur det känns att föda barn.......
 
Sen tog jag åt mig extra mycket just för att jag är inne i en period med höga bs. Vad jag än gör så ligger jag högt. Speciellt vid lunchtid och på kvällarna. Jag måste in och justera basaldosen men vet inte riktigt hur, lunchdoserna tycker jag framförallt är svåra.
 
Detta är mitt problem:
 
Jag ligger oftast under 10 från morgon-lunch. Men efter lunchen händer det massor!
-Om jag tar en lagom dos insulin till det jag äter, så blir jag hög inom en timme iaf. Och dessa höga värden håller i sig uppemot 2 timmar. Ser jag att det är högt en timme efter lunch och tar mer insulin (ca 1 E) så brukar jag bli låg inom en timme.
-Tar jag en förlängd bolus (samma antal E som vanlig bolus) så blir jag låg inom 2 timmar efter lunchen.
 
Från morgon fram till lunch jobbar jag i en klass, vilket är relativt lugnt och inte så mycket spring.
Efter lunch har jag min rast och sen jobbar jag på fritids där vi är mer aktiva.
Jag ligger oftast mellan 12-18 när jag börjar mitt fritispass och är därmed sjukt trött! Jag vill ha ett bra blodsocker så jag har förutsättningarna för att klara av mitt jobb! Det är svårt att orka finnas till hands för barnen när jag inte mår bra.
 
Eller så blir det så här:
(Jag kan ta gårdagens bs som exempel)
Jag låg på 7 innan lunch, pumpade in 4 E förlängd bolus (80% nu, 20% under 30 min) till maten.
Efter en 1½ låg jag på 9 men hade då närmare 3 E aktiv bolus i kroppen. Jag låg på 5 i bs 15 min senare.
Då stängde jag av pumpen en timme och drack saft.
 
Jag vill lära mig kolhydratsräkning. Alla säger att det gör stor skillnad!
 
 

Träff och sänk.

Jag har haft diabetes i snart 17 år.
Sjukdomen är en stor del av mig, vare sig jag vill eller inte. Därför blir jag fruktansvärt ledsen, arg, besviken när någon kritiserar hur jag sköter den. Jag tar väldigt illa vid mig när någon ska tala om för mig hur jag ska leva och när jag ska dö. Bara för att jag har en sjukdom så betyder det inte att jag alltid har accepterat den.
 
Jag har träffat på många människor som tror sig vara experter på diabetes. Trots att de själva inte lever med sjukdomen. Men tyligen har de så mycket kunskap som de mer än gärna delar med sig av.. ?!
 
De är experter på vad jag får och inte får äta. Jag måste undvika "fel" sorts mat ,godis, kakor, läsk och alkohol. De vet också att jag ska ha rutiner på när jag ska äta, alltid samma tid varenda dag. För då kommer jag må som bäst.
 
De vet också att man ska motionerna från 30-60 minuter varje dag. Allt för att underhålla kroppen och se till att den är stark. För när du blir äldre så kommer du få komplikationer av din diabetes och då är det viktigt att resten av kroppen mår bra och är i form.
 
 
Jag träffade en man ikväll som tydligen var expert.
 
När jag berättade för honom vad mitt Hba1c låg på, så var det tydligen alldeles för högt. Trots att sjukhuset har godkänt det, mer än väl. Jag ligger på 6.6 men han tycker att jag ska sträva mot 4.5.
Han sa att mina höga blodsocker beror på min dåliga kost och brist på motion.
Han sa att det inte är någon konst att hålla blodsockret i shack, bara jag håller mig ifrån det jag inte får äta och dricka.
Han sa att om jag fortsätter med så dåliga värden kommer jag blir lika gammal som han, kanske lite äldre, om jag har tur. Mannen i fråga är 59 år. Han sa "Att dö i förtid av för höga värden är fakta, ingen spekulation" och "Håll dig ifrån fel sorts mat, kakor, godis, läsk och alkohol så kommer du att leva lite längre, det är ju bättre att leva så än att dö i förtid".
 
Mitt svar till honom var:
Nej, jag lever hellre mitt liv här och nu.
 
Att sluta leva, behöver inte alltid innebära att dö.
 

Jag vet att jag inte borde ta åt mig. 
Men det är svårt.
Jag vet ju själv vilket liv jag borde leva för att må som en Gud.
Men jag har inte förutsättingarna för det!

Att få perfekta blodsocker skulle i praktiken för mig innebära:
1. Byta jobb till något jag inte kan bli stressad över. (Eftersom stresshormoner ökar bs) Samt ett jobb som jag har tillgång till min bsmätare 24/7 och tid till att justera värden + tid till att äta rätt och räkna ut en perfekt insulindos.
2. Sluta umgås med mina vänner och famlij över en fika eller på fest. Eftersom jag inte får äta eller dricka något sött som kan påverka mitt blodsocker och omdöme.
3. Att helst bli arbetslös så jag har all tid i världen till att förbereda med att justera insulin och äta rätt inför träning. Samt ta hand om kroppen direkt efteråt och de kommande 24 h då min kropp är extra känslig för insulin då jag precis tömt levern på kolhydratsreserverna.
4. Aldrig stressa eller oroa mig i hela mitt liv.
5. Att aldrig bli sjuk! Herregud, en infektion kan ställa till problem med blodsockret..
And so on...
 
Inte så jävla svårt va?
 
Jag är så jävla trött på min diabetes!
Jag mäktar inte med ett vardagsliv där de ska fungera med jobb, mat och träning.
Jag orkar inte lära mig allt om min diabetes så jag har koll på hur jag ska göra och när.
Därför råkar man ju ut för ständiga misslyckanden som sänker en ner till botten och man orkar fan inte resa sig igen.
Jag gör många dåliga val som påverkar min diabetes. Men jag orkar inte vara duktig och är fan inte stark nog att bara sitta bredvid och titta på när alla andra lever sitt liv.
Diabetesen tar ju aldrig en paus, den vilar aldrig!
 
Jävla sjukdom, Jag hatar dig, försvinn från min kropp!
 
 
Saker som gör mig arg just nu:
1. Folk som hela tiden uppdaterar hur jävla mycket de tränar och hur jävla bra det går. De satsar gärnet på sommar -13 och tränar mer än gärna alla dagar i veckan och dubbelt så hårt.
2. Folk som hela tiden uppdaterar om hur jävla bra mat de äter och hur jävla duktiga de är i köket.
 

Jag mår så jävla dåligt när jag tränar. Både fysiskt och psykiskt. Jag lider över alla justerade insulindoser inför, under och efter träningen och alla dessa timmar man lägger ner på endast 30-60 min motion!
Jag blir så jävla arg när jag ser hur lätt det är för icke diabetiker att äta och träna. Det sticker i ögonen på mig.
Fatta vilken tur ni har!
 
Sen det här med mat. Jag är väldigt dålig på att laga mat men skulle så gärna vilja lära mig mer! Men jag har varken tid eller ork. Min diabetes gör mig så jävla trött efter jobbet, plus att jag kommer hem sent och måste äta mat inom kort. Alltså väljer jag ofta mat som går fort att tillaga. Det finns säkert väldigt nyttig mat som går fort att göra, jag ska bara komma på dem och ta mig an dem.
 
Så mycket klagande.
Men jag orkar inte hålla ihop och måste skriva av mig.
 
Träff och sänk.
 
 
 
 
 

Uppdrag rädda Gibson

Ja, vad är en frukost utan lite äventyr?
Vi satt och åt i godan ro när vi plötsligt hör en duns. Vi lokaliserade dunsen ganska snabbt när vi väl fick se en kattskugga på markisen.
 
Jag springer ut, och mycket riktigt ser jag Gibson virra omkring där uppe, lite rädd och fundersam försöker han leta reda på något bra ställe att ta sig ner. Jag lockar och han jamar tillbaka, ja mycket längre än så går inte vårt samarbete..
 
 
Björn tar sig ut och försöker få ner honom, men icke. Inte förens jag hämtar stegen och ställer den mot väggen så Gibson blir rädd för dunsen att han frivilligt slänger sig ut i luften i ren panik och antagligen hoppas på det bästa.
 
 
 
Det hela slutade lyckligt, inga brutna ben på katten och han verkar inte ha ont efter hoppet.
Dock blir man ju en aningens trött efter en sådan pärs!
 
 
Självklart hämtade jag min telefon innan jag sprang ut, mest orolig att han skulle hinna hoppa ner innan jag hann ut och fota. Skämt och sido ;)
 

God morgon!

Vaknade till strålande sol, precis som tidigare under veckan! Underbart att våren sakta men säkert smyger sig på :) Vilken energi man får av att det är ljust länge om dagarna nu. Den energin tackar vi för och tar emot!
 
Jag vaknade denna morgon av 10.4 i bs. Jag hade 16 när jag gick och la mig samt 3 E som låg kvar i kroppen, därför vågade jag inte pumpa in något mer. Men det kanske jag skulle ha gjort nu med facit i hand.
 
Just nu kokar jag kaffe och gör frukost som ska avnjutas i solen :)
 
Jag passar på att koka ägg också, för vi behöver ha äggskalen till ett påskpyssel på jobbet. Vi ska göra de här Punkäggen! Läckra rackare!

Nyklippt!

Idag var det dags att ge sig på de slitna hårtopparna!
 
Jag har hittat en frisör som jag stortrivs med! Det är Björns jobbarkompis sambo som jobbar på en hårsalong i Tierp. Hon är så duktig och noggrann, man blir verkligen omhändertagen på bästa sätt! :)
Jag älskar att ha långt hår och vill såklart spara så mycket som möjligt på längden! Alltså blev det bara en toppning och finjustering av luggen mm. Jenny tvättade håret länge och med olika produkter, klippte igenom håret och hade i värmeskydd samt en annan produkt som stärkte de blonda slingorna och gjorde håret mjukt och glansigt, sen avslutade hon med att platta håret :)
Alltså ingen ny frisyr eller så, men ack så skönt med toppning!
 
Åh vad det är skönt att bli ompysslad och verkligen få känna sig fin i håret!
 
Före besöket..
 
 
Nyklippt och fin!
 
Det blir tyvärr ingen bild framifrån eftersom jag känner mig så trött och jäklig, det kanske kommer en imorgon istället :)

Svängit

Dagen har bjudit på 3 låga värden. Nr 1 på morgonen, nr 2 före lunch, nr 3 kom 1½  timme efter lunch.
Nu ligger jag på 18... eller 16? Det visar olika värden i olika händer..
 
Många är rädda för höga värden eftersom de kan medföra komplikationer i framtiden. Jag är också rädd för dem! Men jag lever väldigt mycket i nuet med min diabetes och blir mest rädd och orolig för hur jag ska ta mig igenom dessa värden utan att må allt för dåligt. Jag vet ju att jag blir sjukt trött/seg, får huvudvärk, blir törstig, får humörsvängningar mm. Jag behöver inte ha alla symptom samtidigt, men oftast kommer de i lag.
När höga värden uppstår hoppas jag att jag får lindriga symptom som inte behöver störa min dag allt för mycket.
Tyvärr är det inte alltid så att kroppen håller med mig.
 

Felaktigt värde

Igår morse blev jag chokad över mitt höga bs!
Mätaren visade över 17 men jag hade inte alls den känslan i kroppen?! Jag blev först orolig för att jag tappat kontrollen, men jag tvättade händerna och tog ett nytt test i andra handen.
Då visade den på 13.2. Jag kände mig inte så pass hög heller så jag fortsatte ta bs, men eftersom nästa visade på 13.5 så gav jag mig och accepterade läget.
Jag tog extra insulin till frukosten och sen var blodsockernivån under 10 fram till lunch.
 
 
 
Undrar hur det kunde visa 17? Jag hade ju inte tagit i något sött eller annat ätbart eftersom detta test togs innan frukost. Innan testet sminkade jag mig och tvättade nog inte händerna efter det, men lite smink på fingrarna kan väl knappast ändra värdet?
 
 
Jag är glad att jag litade på min kropp och tog ett nytt bs. Hade jag gått på första värdet och pumpat in insulin därefter, hade jag nog fått kämpa emot lågt blodsocker istället.

Annorlunda jobbdag

Idag har min mamma varit med på jobbet under fritidstiden! Hon jobbar själv på fritids men på en annan skola. Nu går deras personal en kurs inom fritidsverksamhet. I den kursen ingår det ett besök på en annan skola där man ska observera en fritidspersonal, kolla upp våra rutiner, förvaring, planering, dokumentation och lite sånt. Få lite insperation och byta ideér.
 
Jättemysigt och trevligt att ha mamma med mig och barnen tyckte det var jättekul att träffa henne :)
Snart ska vi träffas igen och gå igenom det hon skrev ner samt göra ett färdigt dokument för henne att lämna in.
 

Skön läsning

Denna kom i brevlådan idag!
Nu börjar prenumerationen, Tack Hans-Göran!
 

Kryssa kryss!

Detta fick jag hem igår!
Jag kommer ihåg att jag fyllt i något likande förrut, det var ca 2 år sen. Nu kommer uppföljningen som ska kryssas i och skickas iväg. Det handlar om hur jag tycker det att leva med diabetes och hur jag upplever kvaliteten i vården.
 

Jag.Ger.Upp.

Jag tappar hoppet!
 
Som ni vet så sprang jag på löpbandet igår. Jag förberedde mig över en timme innan genom att äta middag och minska insulinet. Efteråt tog jag insulin och åt macka.
 
När jag gick och la mig visade bs så här:
Jag tog 2 E, det brukar räcka i vanliga fall. Jag var osäker på om 2 E skulle vara för mycket, men chansade ändå.
 
Kolla vad jag vaknade av halv fyra inatt:
Det hade ju inte gått ner ett skit! Snarare gått upp!
 
OM jag mådde dåligt!
Jag pumpade i 3 E till och försökte somna om.
 
Sen vaknade jag halv 6 och var toklåg! Jag kallsvettades, skakade och hade hjärtklappning.
Jag hann inte ens ta blodsocker, det var bara saft som gällde på en gång.
Det tog så lång tid innan saften gjorde någon verkan, därför tog jag mig till köket och käkade både digestivekex och knäckebröd. Herregud vad jag var hungrig och kände panik över det låga blodsockret som aldrig steg!
 
När jag väl gick och la mig igen såg jag att jag hade 2 E kvar i kroppen som låg och verkade. Därför tog jag inget insulin till det jag åt. Men det skulle jag ha gjort. Borde ha varit vaken nog att förstå vilken rekyl jag skulle få.
 

När jag tog blodsocker nästa gång, 1½ timme senare.....
 
God morgon liksom!
 
Så ikväll skiter jag i löpbandet och tänker fanimej sitta på min FETA röv och göra absolut INGENTING som kan påverka mitt blodsocker!
 
 
 
 
 
 
 

Måndagssyndrom eller bara dåligt värde med långvarig påverkan?

Idag har jag verkligen lidit av måndagssyndromet, så sjukt omotiverad och trött! Trots en lång och god nattsömn. Eller kanske inte så god?
Jag gick och la mig på 13 i bs och vaknade sedan klockan 04.12. Först visste jag inte vad jag vaknade av, men sen började en olustig känsla infinna sig i kroppen. Jag var så ohyggligt trött och försökte somna om, men det gick inte eftersom den olustiga känslan om att något var fel med blodsockret gnagde hål i huvudet på mig.
Så det var bara att ta sig i kragen och ta ett test och jag möttes av detta resultat.
 
Åh nej.. Jag pumpade in 2 E, trotsade känslan av törst och somnade om.
Men jag vet varför värdet blev som det blev. Jag var för snål med insulinet till det vi åt på kvällen .
Jag får skylla mig själv.
 
Sen vaknade jag två timmar senare få jag skulle kliva upp, då hade bs sänkt sig till 9. Helt ok, men jag var lite extra trött. Inte så konstigt när kroppen får jobba på högvarv under vila. Kanske därför min måndag har varit seg?
 
Min kväll i övrigt har bestått av en god middag som jag tog mindre insulin till. Jag förberedde mig på ett träningspass på löpbandet. Andra dagen i rad på bandet och det känns bra. Blodsockret ligger stabilt på 11 före och sen 10 efter. Jag drack ca 1 dl saft före passet, inget under eller efter.
Jag vågar knappt skriva detta, så fort jag nämner att jag är "duktigt" så håller det aldrig i sig sen.. Upp till bevis för ändring nu! :)
 
Annars har kvällen även bestått av gott kaffe till Farmen, kollat runt på lite bloggar och sånt.
 
Nu börjar mina ögonlock bli tunga..

I´m in love!

Är så grymt glad över min nya blodsockermätare! Denna goding fick jag med mig hem från föreläsningen. De sa att den blev godkänd och släpptes på marknaden i onsdags. De delade ut dessa hej villt till dem som ville ha, självklart skyndade jag mig att ta en innan de tog slut!
Är det någonting jag tycker är kul med diabetes, så är det just nya bsmätare, pumpar och annan teknik med smarta funkioner. Jag triggas igång och får ny energi till att ta hand om mig själv :)
 
Kolla in den här! Jag visar den steg för steg vad som händer och vilka val du har när du ska ta bs.
Skitsnygg färgdisplay, liten och behändig, små stickor som kräver lite blod. Tillsätt blodet och du kommer vidare till detta:
 
Registrera om du är fastande (efter nattten exempelvis, eller om det gått x-antal timmar sedan du åt), eller om bs värdet är före eller efter måltid. Det går även att välja "markera inte".
 
Du får fram ditt värde efter 5 sek. Du kan nu välja om bsmätaren ska påminna dig om x-antal timmar att kolla bs igen. Du kan även gå in på alternativ och välja detta:
 
Att lägga till kolhydrater, insulin eller annan notering.
 
Om du väljer insulin, registrera om du tar dosen nu eller när du tog den.
 
Välj sedan vilken typ av insulin du tar.
 
Samt hur många enehter du tar.
 
Du kan också lägga till kolhydrater! Lägg först till tiden.
 
Och hur många gram kolhydrater som du äter/har ätit.
 
Blodsockermätaren är utrustad med USB, plugga in den i datorn och för över alla bs, kolhydrater och insulindoser. Du får ett färdigt diagram!
COOLT!
Jag har dock inte provat detta ännu, men uppdaterar självklart här när jag gör det.
 
Till denna mätare fick vi välja ett skal som ska skydda den extra emot stötar! Hur snygg?! ;)
 
Jag norpade med mig två, kunde inte motstå färgen!
 
Mer info!
Du kan gå in i loggboken och få fram medelvärde på blodsockret, tror det visar under 14 dagar.
 
När du startar upp bsmätaren så får du själv välja vad du anser är ett högt och lågt bs. Den markerar då detta och varnar med stor och orange text om ett såndant värde mäts.
 
Du kan med hjälp av noteringar lägga till vad ditt bs kan bero på. Du kan gå in i mätaren och välja tex: jag mår inte bra, sjuk mm. Det noteras i samband med värdet och visas sedan i din loggbok samt på datorn i diagrammet.
 
På denna mätare finns det en lampa som gör det lättare att ta bs i mörkret. Exempelvis på natten eller när du är på bio. (Hur man slår på den har jag inte luskat ut ännu och jag kommer inte ihåg hur hon visade, jag får läsa i instruktionsboken!)
 
När de visade denna mätare och informerade om alla registreringar av insulin, kolhydrater mm så tänkte jag bara OJ, ska jag hinna/orka göra det varje gång?!
Men som hon sa, det går utav bara farten när man väl har kommit in i hur man gör!
Så JA, jag hinner och orkar!
 
Resultat av en undersökning visar att Hba1c har förbättrats märkvärt tack vare denna mätare. Därför att man får en bättre koll på läget helt enkelt!
 
Mitt tips till er andra diabetiker, skaffa denna underbara mätare ifrån Bayer!

En kväll bland vänner

Ikväll blev vi bjudna till Therese och Fredrik för att kolla på melodifestivalen!
Jag har inte sett det alls i år, bara några minuter under första programmet, sen har jag inte engagerat mig något alls i det. Ikväll avgörs tydligen vem som ska få tävla för Sverige om jag har förstått rätt? :) Hoppas rätt låt vinner, precis som förra året. Loreen var grymt bra!
 
Lördagen i övrigt har bjudit på fint väder! Så jag tänkte tvinga med Björn på en promenad efter frukost och han gav med sig efter många om och men. Tur för honom att Therese ringde och erbjöd sig att ta hans plats :)
Vi gick i ca 1 h och det förbredda jag mig på genom att endast ta 1 E till frukost sen koppla bort pumpen i 1.5 timme. Jag låg på 10.4 i bs när jag börja gå, ca 40 min efter frukost, och låg på 6.7 efter ca 30 min. Sen sjönk det lite till och jag tog två druvsockerbitar.
Åh detta pusslande för en promenad, ibland blir man tokig!
 
Nu ska det göras middag och jag ska byta om inför kvällen :)
Hoppas ni andra också får en bra lördag!
 

Tankar om föreläsningen

Jag var ju på föreläsning i torsdags! Det var väldigt bra och lärorikt, hoppas jag kan gå flera gånger! :)
Vi skulle samlas 17.30 för fika och mingel. Föreläsningen skulle starta 18.00 och hålla på till 19.30, vi var klara 20.10.. :)
Det var fullsatt i salen, det var alltifrån tonåringar upp till pensionärer, alla med typ 1 diabetes.
Jag träffade ingen jag kände, förutom min diabetessköterska och sen Pernilla som jag träffade första gången 2004 då hon hjälpte mig att komma igång med min första pump. Åh vad jag saknar henne, vilken otrolig energi hon ger!
 
Det var ingen fara att inte känna någon där, jag visste att jag iaf hade en sak gemensamt med alla dessa människor och då har man ju givetvis ett samtalsämne att starta med!
 
Men det var så blandade känslor av att komma dit. Man blir så glad och fyller på med ny energi från alla dessa människor man aldrig träffat. Alla vet vad vi går igenom. Inga onödiga förklaringar om vad Hba1c är, vad som är gränsen för högt och lågt bs mm. Det är så intressant att höra någon annans historia och hur den skiljer sig från en annan.
Jag blev glad av att träffa alla, men samtidigt kände jag mig ledsen över att se och höra alla dessa människor lida precis som jag själv gör. Det berör på ett sätt som inte går att förklara.
 
Jag skulle vilja träffa fler diabetiker regelbundet. Just för att samla energi, samtala om saker som är bra eller svårt med sin diabetes mm. Det är otroligt viktigt att få ventilera. Man kanske skulle starta upp träffar i Uppsala där man bjuder in typ 1:or ;) Det skulle vara kul!
 
Jag har ju min otroliga Gisela som jag träffar och pratar med, ett otroligt stöd och en fantastisk vän :)
Vi träffades just på ett diabetesläger när vi var små. Det var väldigt bra att som barn åka dit och träffa andra, att veta att man inte är ensam. Jag menar, jag växte inte upp i närheten av någon annan diabetiker, ingen mer på hela skolan hade det mm. Därför är det väldigt bra att man får chansen att träffa andra.
Det gäller ju alla sjukdomar, man måste få prata med någon som vet hur det är!
 
Jag lärde mig iaf mycket om vad som händer i kroppen när man tränar, både hos friska och hos oss med diabetes. Hur  och när man ska ladda upp med mat och insulin inför en träning och sen göra under natten för att det ska fungera. Vad som händer (med oss typ 1:or) när vi tränar olika tider under dygnet, den bästa och svåraste tiden. Och mycket mer!
Jag skrev ca 3 A4 på föreläsningen och har mycket nyttigt med mig hem :) Eftersom han inte hann gå igenom allt på föreläsningen så ska han maila ut sin Powerpointpresentation till oss som ville. Dels för att komma ihåg allt som sades samt kika vidare på det han inte hann ta upp.
 
Jag fick med mig något kul från föreläsningen, ska visa och skriva om det i nästa inlägg :)
Jag låg på 7 i bs före, under och efter föreläsingen by the way. Det rörde sig inte alls på ca 3 timmar! :)

Lurad!

Idag serverades en god men väldigt salt gulaschsoppa. När man ätit väldigt salt mat blir man väldigt törstig efteråt. Eller hur?
 
Då vill jag bara nämna att när man har högt blodsocker, så reagerar kroppen så att man bland annat blir oerhört törstig och kan dricka hur mycket som helst. Kroppen klarar inte att hindra överskottet av blodsockret att läcka ut i urinen. Det drar med sig mer vätska och du får vätskebrist = du blir törstig!
 
Jag drack nog en liter vatten de 2 närmsta timmarna efter lunchen och trodde därför att jag hade blodsocker på ca 18-19. Jag tog ett test och det visade på 12! Inte så konstigt att jag trodde på ett mega högt bs med tanke på den oerhörda törst jag kände! Men jag är tacksam över att det inte visade mer än 12. :)
 
Jag ska komma ihåg att alltid ta ett extra test om jag känner mig överdrivet törstig, det behöver inte alltid vara högt!
Det är ju viktigt att veta vad bs är, så man inte tar extra insulin och istället blir låg.

Perfekt natt!

Jag gjorde tydligen helt rätt med insulindoserna inatt! :)
 
Jag låg på 10.4 när jag gick och la mig ca 22.30. Då sänkte jag basaldosen (förinställda insulinprogrammet) med 20% under 4 timmar.
Sen vaknade jag kl 3.50 och låg på 6.2 i bs!
Vid 6 tiden när jag skulle kliva upp låg mitt bs på 7.5!
 
Lycka!! Ja har alltså lyckats med att ligga mellan 6.2 - 12.1 i blodsocker före, under och efter träning!
Glädjen och lättnaden jag känner går inte att beskriva :)
 
 
Dagen i övrigt har bs legat mellan 3-12, de flesta bs var på 6 och 7.
 
 
 

Imorgon gäller det!

Nervös, förväntansfull och nyfiken känner jag mig inför morgondagens föreläsning! :)
 
Undrar hur många som kommer vara där? Kommer jag träffa någon som jag känner, någon som var med på något diabetesläger när jag var liten? Jag kanske kommer lära känna någon ny? Kommer de ställa frågor till oss och be oss berätta om vår träning och inställning med insulinet?  Kommer vi få redovisa för ett träningspass? Kommer jag förstå och hänga med på vad de pratar om?! ;)
 
Funderingarna är många! Jag saknar Gisela, tänk om vi hade kunnat gå tillsammans!
 
Hoppas verkligen föreläsningen kan bidra med något bra som jag kan ta till för att underlätta min träning. Jag har väldigt många frågor och hoppas jag kan få svar!
 

Träning

Jag har inte tränat något på en vecka eftersom jag har haft konstant huvudvärk under dessa dagar. Jag är inte ensam om detta, det är tre till på jobbet som har samma sak. Konstant huvudvärk som går ner i nacken, sen ont i lederna då och då, speciellt på kvällarna.
 
Undrar vad det kan bero på?
 
Idag är första dagen som jag känner mig någolunda bra så därför hängde jag med på onsdagsträningen här i Månkarbo :)
Blodsockret har legat stabilt båder före, under och efter (so far).
Här kommer de:
 
    
Efter maten, 20 min innan träningen  15 min in på träningen. Jag drack lite
startar. Jag tog 1.5 E till maten och    saft eftesom jag inte hade något vatten
stängde av pumpen 1 h innan T.       med mig, trodde inte jag behövde det (brukar vara saft som gäller)
 
  
20 min kvar av träningen och jag      10 minuter kvar, nu börjar det sjunka
mår bra. Lite seg bara..                     lite fortare. Jag tog några klunkar saft
                                                          och fortsatte.
 
När träningen var slut pumpade jag in 2 E. Jag vet inte om det var en för stor dos egentligen, eftersom jag nästan inte drack någon saft på hela passet, endast några klunkar. Men nu när det har gått nästan två timmar sedan den insulindosen ligger jag på 8 och jag har ätit en smörgås.
Jag tror att jag kommer bli låg under natten eftersom jag ligger under 10 nu. Jag brukar bli låg när jag ligger närmare 20 innan läggdags också så det vore konstigt om inte bs blir för lågt under natten!
Jag kanske ska sänka min basaldos lite? Men tänk om det istället blir för högt?
 
Jag har ingen aning. Det känns ju verkligen tryggt att gå och lägga sig...
 

Just nu

Jag ska fylla på en ny ampull med insulin, byta ut slangen och sätta ett nytt injektionsset.
Vilket tråkgöra! Sånt som man skjuter upp så länge det bara går.. :)
 
 
Ser ni förresten färgen på den nuvarande slangen?! Såg det när jag vaknade på hotellet i söndags morse och fick en smärre chock. Undrade vad fan jag hade gjort! Trodde först det var blod men förstod lite senare att det var min nyinköpta svarta klänning som hade färgat av sig! Tack och lov inget värre, haha :)
 
Anna gissade att jag hade fyllt på med hallon-lakrits shot i pumpen, det hade ju varit nått! ;)
 
 

Föreläsning

Jag har bokat in mig på en föreläsning om Träning och Diabetes typ 1.
På torsdag äger den rum på sjukhuset och det är Stig Mattsson som föreläser. Jag har aldrig hört honom förrut men det sägs att han är suvurän. Synd att inte Gisela kan följa med, hade varit både bra och kul att ha någon att bolla alla tips och idéer med :)
Jag ser fram emot detta väldigt mycket och hoppas att jag kan få några användbara råd som kan hjälpa mig framöver. Samt få förståelse för vad som verkligen händer i min kropp under och efter fysisk aktivitet.
 
Spännande! :)
 
 
Det kanske finns någon föreläsning och diabetes och alkohol också??...........

Festblodsocker och chock..

Jag glömde skriva om mina blodsocker under lördagen!
 
Jag låg under 10 hela tiden tills det var dags att åka från badhuset, då hade jag insulinbrist. Jag kan ju inte ha pumpen kopplad till kroppen under tiden jag är i vattnet eller i bastun, pumpen klarar inte av det. Därför får jag gå med jämna mellanrum och pumpa in lite insulin. Den här gången blev det en felbedömning och jag fick insulinbrist.
 
När vi kom till hotellet och skulle börja dricka låg jag alltså på 17 i bs! Ingen bra start för alkoholintag..
Dessutom gjorde injektionsstället fruktansvärt ont och var alldeles rött sen badhuset. Så mitt i alltihop provade jag att sätta i en ny nål och pumpade in en rejäl dos. Sen var det bara att vänta och se om det gjorde någon verkan.
Ibland chansar man hej vilt och den här gången gick det bra.

Mina blodsocker från det att vi kom till hotelletvid 17 snåret tills vi gick och la oss kl 4:
17.6  14.7  20,1  16.1  8.8  12,9  16.3  17.3
 
Blodsockret morgonen efter vid kl 7 och 9:
13,9  13.1
 
 
När jag tänker tillbaka på kvällen så minns jag inte att jag tog insulin till drinkarna på krogen eller det jag åt innan jag gick och la mig på 17.
Helt vansinnigt.
Hur kunde jag glömma bort insulinet?!
Jag blir fan rädd för mig själv ibland. Jag tog ju bs, såg att det var högt men tog inte insulin. Det fanns bara inte i mitt huvud. Alkoholen påverkar så mycket mer än bara bs, omdömet försvinner helt.
Jag var (kände mig) som vilken människa som helst under det krogbesöket. Inga sjukdomar som stod i vägen.
Jag hade pumpen i bh:n eftersom den syntes genom den tighta klänningen överallt annars. Eftersom den var där och jag varken såg den eller slangen under hela kvällen så blev jag aldrig påmind om den. Helt sjukt, men ja så är det.
 
När ni läser detta inlägg undrar ni väl säkert vad fan jag håller på med och varför jag utmanar min kropp och dricker alkohol.
. Jag blir själv rädd när jag tänker på det som står ovan.

Jag förstår ju att det är bortom allt förnuft och livsfarligt rent ut sagt.
 
Samtidigt känner jag mig lugn och sugen på en till festkväll snart?!
Jag måste se till att tänka ut någon bra strategi för att ta bättre hand om mig själv under sådana här situationer. Man kan ju inte ha tur jämt.
 
 

Spa och Heartbreak

Det har blivit dålig uppdatering på bloggen, men här kommer i alla fall en resumé av gårdagen!
 
Anna, Therese, Tina, Maria och jag åkte till Gävle på en riktigt tjejhelg! :)
Jag trodde först att det var kört för min del eftersom jag fortfarande hade väldigt ont i huvudet under morgonen och fm (precis som under fredagen) och hade nära 38 i temp innan vi skulle åka. Men jag gav mig fan på att jag skulle med eftersom vi hade bokat in en hel del evenemang som jag inte ville missa. Så jag tog alvedon och vilade in i det sista innan vi åkte iväg.

Först drog vi till Fjärran Höjder badet och tog in på relaxen :) Där badade vi bubbelpool, badade bastu och åt litegrann. Efter några timmar duschade vi och gjorde oss klara för att åka iväg till hotellet och checka in.
 
Hotellrummet
 
Klockan var närmare 16.30 och vi började byta om, fixa håret och sminket inför ett resturangbesök samt krogen.
Vi passade på att dricka lite under tiden och väntade in Ingela som kom hela vägen till Gävle för att äta en god middag med oss :) Sen var hon tvungen att åka hem igen eftersom nattjobb väntade.
 
Vi åt mat på Brända Bocken där vi fick ett urmysigt bord med soffa runt. Det var jättebra service och god mat! :) Alla åt Black and White och nästan alla tog efterrätt, det hade jag också tänkt men avbeställde min då mitt bs låg på 20...
 
 
 
Efter en väldigt trevlig middag drog vi tillbaka till hotellet nån timme för att dricka lite mer alkohol och förbereda det sista innan utgång. Efter mycket om och men kom vi iväg till slut.
Heartbreak var vårt mål! :)
Det var första gången för mig på den krogen och jag tyckte det var väldigt bra. Rätt bra musik och drinkarna flödade ;) Eftersom det är löningshelg så var det mycket folk, sjukt kul och fullt ös på dansgolven!
 
 
 
Efteråt drog vi iväg för att köpa mat, vi hamnade vid någon vagn som sålde kebab. Vi tog med oss dem till hotellet och det var ju en smärre hit.. ;) Jag hade ju både tappat hela kartongen med maten i på backen, hållt den på högkant och klämt fast den som en väska under armen mm innan vi ens hade börjat gå hemåt. Så när vi väl var på hotellet var den ju iskall och så fuktansvärt kladdig överallt, hela påsen som maten och drickan låg i var ju sjukt äcklig efter all sås som hade runnit ur.. haha så vidrigt.
 
Vi stupade i säng nångång vid 4 tiden och gick upp runt 9.30. Vi drog ner på hotellfrukosten som vi hade sett fram emot :) Jag var inte så jättehungrig eftersom gårdagen gjorde sig påmind i form av huvudvärk och lite smått illamående. Men jag fick i mig en rätt bra frukost och mådde bättre efter det.
Det bästa med att sova på hotell är ju ändå den härliga hotellfrukosten som väntar! :) Allt möjligt finns framdukat och det är så gott att plocka på sig lite av allt och sen bara slå sig ner och njuta! Vi tjejer kom ner ganska sent, strax efter 10 och de stängde buffén 11. Det hade varit mysigt att få sitta där längre och bara äta sakta, njuta och snacka igenom gårdagens alla roliga händelser. Men vi hann med rätt mycket ändå ;)
 
 
Vi checkade ut från hotellet vid 12 och åkte sen hem till Månkarbo igen.
Tack alla tjejer för en trevlig helg!
 
 
RSS 2.0