Min första springtur!

Min planering av springturen började redan i bilen hem strax innan 18 tiden.
 
När jag kom hem gjorde jag middag och åt vid 18.30 och mitt bs låg på 7.6. Jag tog 2 enheter insulin och stängde av pumpen.
Vid 19.00 åt jag en bar från extend, den med bär, och jag höll på att kräkas efter hälften. Den var ingen höjdare.. Antar att man ska äta sådana produkter innan långvarig träning typ som skidåkning, cykling mm, men jag provade en ändå eftersom jag ville se resultatet efter en springrunda.

Vid 20.00 gav jag mig ut för min första springtur (om man inte räknar med de få gångerna på löpbandet då) med ett bs på 8.8. Jag tog 4 druvsockerbitar och gav mig iväg. 4 km och 25 minuter senare kom jag hem och testade bs, det låg på 4.7!
Då gjorde jag några mag-, rygg- och armövningar. Men mitt i detta var jag tvungen att dricka ett glas saft eftersom jag kände att bs sjönk ännu mer och jag blev alldeles skakig. Efter övningarna låg jag på 5.0. Då kopplade jag på pumpen, då hade jag varit utan den i nästan 4 timmar.
En halvtimme senare låg jag på 10.3 då åt jag två knäckemackor, tog två enheter insulin och hoppade in i duschen. Nu när jag kom ut därifrån kollade jag bs och det ligger på 17.7!
 
Skit!
Jag som var så nöjd!!
Jag borde antagligen kopplat i pumpen tidigare, men det kändes fel då bs sjönk!
 
Jag tappar motivationen. Jag hatar att testa mig fram.
Nu ser jag inte ett dugg fram emot natten, det känns bara oerhört jobbigt och jag är på dåligt humör. Säkerligen beroende på mitt höga bs och eftersom hela kroppen skriker efter vatten, jag är så sjukt törstig!
 
 
Känner mig så ledsen och inte ett dugg sugen på att försöka igen.
 

Vill också ha en nyckel till frihet..

 
Mitt tappra försök att trycka undan ångesten inför springturen som ska ske om en timme ungefär.
Jag vill komma i form. Men jag vill inte må dåligt av min diabetes på kuppen.
Det är alltd svårt i början innan man får in en rutin på hur man ska lägga upp mat, insulin, tid inför träning mm.
Sen allt efterarbete med blodsockertagning som sker under flera timmar.
 
Ja det är väl typ bara det,
det som ger mig ångest.

Blommor

Nu har jag planterat blommorna! =)
Jag tyckte att jag hade köpt på mig en del, fyra proppade blomkassar närmare bestämt, men när man väl börjar sprida ut dem i olika krukor här och var så känns det som en fis i rymden!
 
Jag vill ha mer!
 
Jag vill köpa krukor också som mamma fick tag på i Hedesunda, men när vi var dit i lördags så kom vi en timme försent, de hade stängt. Det var fyra krukor i olika storlekar för 198 kr! Den största är ca 1 m hög och den lilla ca 3 dm. De fanns i svart och silver. Mamma köpte de svarta själv och sen fick hon de i silver av oss barn i morsdagpresent, med jättefina blommor i!
 
 
Bilder på några utav blommorna.
 
En vit tobaksblomma i den nya krukan för 20 kr på loppis!
 
 
 
Glömt namnen på dessa skönheter tyvärr. Men älskar färgerna tillsammans!
 
 
 
Igår plockade jag och pappa Liljekonvaljer till mamma på morsdag. Jag passade på att plocka en bukett till mig själv också eftersom de luktar så gott. Nu står de och pryder köksbordet.
 
 
 
 
Björn klippte gräsmattan idag, det luktar himmelskt!
 Det ser väldigt brunt ut på vissa ställen = mossbekämpning pågår...
 

Min Lördag!

Lördagen bjöd på en härlig sovmorgon! Sen åt jag och Therese frukost ute i solen, inget smakar så bra som när man äter ute!
Efter det packade jag väskan och åkte hem till mamma och pappa, där även syskonbarnen var på besök. Mamma och jag drog iväg till Vimmersjö för att köpa blommor att plantera i trädgården. Det fanns hur mycket plantor och växter som helst att välja på, behöver jag säga att beslutsångesten var stor?!
Efter mycket om och men så kom vi i alla fall därifrån med en hel del fint! :) Jag ska försöka ta mig ut och plantera dessa nu snart, ska bara dricka upp mitt kaffe.
 
På hemvägen stannade vi till på en loppis, det fanns så mycket fint! Åh vad jag älskar att sommaren har kommit, och loppisarna med den! Två krukor och några fina glasskålar fick följa med hem.
 
Väl hemma grillade vi till middag, jag fick agera grillmästare utan vidare imponerande resultat. Det blev lite torrt, men absolut ätbart :P Efter middagen drog planteringarna igång, riktigt kul!
 

Min Fredag!

Min fredag startade dramatiskt redan kl 3 på morgonen, tack vare min kära sambo som var högljudd vid sitt dataspel. Välkommet? Inte särskillt! Jag kunde inte somna om och var så lagomt förbannad när klockan ringde kl 6. Med en termos full av kaffe gav jag mig iväg mot Therese som behövde skjuts och hämtning till sitt jobb eftersom de skulle ha vinprovning. Tack och lov att hon höll mig sällskap under bilresorna till och från stan, annars hade jag somnat :)
 
Arbetsdagen var lagom slitsam, och ingen var gladare än jag när den var över!
När jag kom hem tog jag en välbehövlig powernap innan det var dags att snida om och göra sig klar för resturangbesök och en helkväll med Therese, Tina och Marina! :)
 
Blodsockret höll sig någorlunda stabilt under dagen, trots att jag var vaken så tidigt. Kvällen däremot spårade ju ur redan vid första cidern. Men man kan ju inte räkna med annat eftersom den innehåller så mycket socker. Det högsta uppmätta bs var 18.
 
Jag är nöjd med kvällen och Therese sov kvar eftersom vi ändå var ensamma hemma båda två. Björn var iväg på paintball hela helgen med ett gäng kompisar, de kom hem igårkväll.
 
 

Där kom den.. igen.

När ska folk förstå att jag inte är allergisk mot socker?
Den klassiska kommentaren som än en gång kom på jobbet:
 
"Jag tar din kaka också eftersom du inte kan äta den"
 

Samma sak med den klassiska Paradisasken vid jul
"Jag tar din chokladbit också eftersom du inte ska äta sånt"
 

Men snälla!
Sluta!
 
Hur pinsamt blir det inte att sno tillbaka chokladbiten eller kakan som människan har i handen och skrika
"Jag kan faktiskt avgöra själv om jag vill/kan äta den eller inte!"

Ja precis, mycket pinsamt......

Fender och Gibson

Grabbarnas 5 års dag!
Avgudar dessa små liv, underbara, älskade.
 
 
 
Dagens blodsocker har svängt mellan 3-13.
Varje kväll när jag ska sova så tänker jag tillbaka på hur dagen har varit. Jag undrar alltid samma sak:
Har jag mått bra idag? Inte bara stundtals, utan hela dagen?
Mitt svar på den frågan är i stort sett alltid nej.

Jag mår aldrig bra en hel dag på jobbet. Jag kan ha bra blodsocker till och från, men det är alltid problem nångång. Dessa höjningar eller sänkningar som varit under dagen gör mig trött, nå så fruktansvärt trött i kropp och sinne.
 
Jag undrar hur det skulle kännas att få må bra en hel dag, att leva som vanligt utan att behöva lägga ner en massa energi på planering gällande insulindoser och matintag?
 
 
 
 

Utan dig, inget mig.

Vilken dag!
Den har varit helt rubbad bara för att jag bestämde mig för att ta en promenad igårkväll, utan att riktigt planera för den. Jag hade fortfarande insulin kvar i kroppen sen middagen och det ställde till det totalt. Jag låg på allt mellan 3-21 i bs inom loppet av ca 3 timmar.
 
Dessutom vaknade jag på 3.9 i morse och sen dess har min arbetsdag varit väldigt seg. Herregud vad jag har varit trött, tack vare dessa höjningar och sänkningar! Högsta bs under arbetsdagen:12, lägsta: 3.7.
 
Vid lunch kom jag på att pumpen varnade för att insulinet höll på att ta slut imorse, men jag hann aldrig byta det innan jobbet utan tog med mig grejerna dit istället. Bara det att insulinflaskan blev kvar hemma!
Panik! Jag fick be en kollega att ta min lektion så att jag kunde åka till apoteket och hämta insulin. Väl där så hade de bara en flaska kvar! Vilken satans tur jag hade, det hade lika gärna kunnat vara slut! :)
 
Det är sådan här situationer som skrämmer mig. Jag överlever inte utan mitt insulin. Eftersom jag har pump och endast snabbverkande insulin så tar det inte många timmar förens jag skulle må riktigt dåligt, om det skulle ta slut.
 
Dessutom såg jag priset på denna lilla flaska: 237.60 kr! Jag klarar mig ca 2.5 vecka på en flaska, det skulle bli dyrt om man fick betala det själv plus alla tillbehör som reservoarer, nålar, slangar mm.
Tack och lov att det är gratis!
 
 


 
 

Ida 13 år!

Idag fyller min systerdotter Ida 13 år, herregud vad tiden går fort! :)
Vi blev ditbjudna igår på mat och fika eftersom hennes famlij ska ta med henne på resturang och bio ikväll.  Jag beställde hem tre böcker till henne som hon har visat mig att hon vill ha, sen bidrog jag till ett presentkort, snacka om en nöjd tjej som slängde sig i sängen och började läsa ;)
 
 
 
 
Jag tog med lilla Maja på en promenad eftersom vi trodde det var dags för henne att sova. Men vem höll sig vaken hela vägen och satt och dansade i vagnen minsann? :)
 
 

Fortsättning på min lördag

Efter att ha oljat in altanen i lördags gick jag över till syrran för grillkväll och Eurovision tillsammans med henne, Adde, mamma, pappa, Mia och Maja :) Vi åt en hel del gott och jag gissade hej vilt med insulinet. Innan middagen låg jag på 4.2 och två timmar efter låg jag på 7.4! Nöjd!.. tills jag kom hem kl 1 och låg på 18..! Dessa jordgubbar med glass alltså, det ställer till blodsockret. Jag tog 3 enheter och vaknade på 10 dagen efter.
 
Men ärligt talat så är jag väldigt slarvig med insulin och blodsockertagningar när jag träffar folk på helger och sånt. Jag försöker leva ett vanligt liv och äter det jag vill tillsammans med de andra och på de tider som blir, jag styr sällan mattider efter mina behov utan rättar mig efter alla andra.
Jag väljer bort att ha koll, för då känner jag mig så fruktansvärt sjuk. Det blir så påtagligt när man är tillsammans med andra.
 
Mysigt att träffa allihopa och speciellt denna lilla tjej som lös som en sol hela kvällen! Underbara lilla Maja som nu är 9 månader :) Älskade lilla vän!
 

Så kan det gå..

För en timme sen började jag att olja in altanen. Mitt bs innan låg på 13.7. Nu ligger jag på 2.7!
Jag åt frukost vid 10 och trodde väl inte att jag skulle behöva äta lunch redan kl 12!
 
Jag kände mig yr varje gång jag böjde mig ner för att doppa penseln i burken och sen när jag reste mig upp igen. Eftersom jag inte har druckit en droppe idag så trodde jag förstås att det berodde på vätskebrist och sen mitt låga blodtryck, men tydligen inte bara det. Nu väntar jag på att maten ska bli klar i micron, värmde på lite rester sen i förrigår. Så nu ska jag sätta mig i solen (om den inte går i moln igen) och äta min lunch!
 
 
 
 

Ensamhelg

Björn har åkt till Hälsingland för att hjälpa sin mamma och hennes sambo att dra el i deras kök som de renoverar. Jag stannade hemma eftersom jag bland annat har en systerdotter som fyller 13 och ska firas.
 
Innan Björn drog iväg så åkte vi till Tierp och käkade på pizzerian. Jag åt kebab och drack vanlig cola eftersom de inte hade någon lightläsk alls?? och tog 5 enheter på förlängd bolus.
Delade upp dosen i 80%-20%. De första procenten ges direkt och de sista procenten fördelades på 1.5 h. 
Tror inte att det var en smart drag eftersom jag känner mig låg nu. Ska kolla bs för att dubbelchecka.
 
 
 
 
Kvällen spenderas i soffan då jag är helt slut efter jobbet.
Idag fick jag nytt förslag på jobb, intressant och bör tänkas över! :)

Kulturdag

Denna fredag bjöd på Kulturdag på jobbet!
En dag där eleverna uppträder med olika teatrar, sånger, danser mm. Föräldrar skänker hembakta kakor som vi säljer under dagen till besökande föräldrar/syskon/mor- och farföräldrar mm. Samma sak gäller begagnade böcker dem samlar vi in och säljer vidare. I år erbjöd vi gräddkastning, vilket innebar att man fick köpa en assiett med grädde på som man sedan fick slunga iväg mot en person som stack fram huvudet i hålet på en stor träskiva. Mycket uppskattat, även av mig som köpte tre tallrikar, kul ;)

Pengarna som vi samlar in går till skolan. Eleverna får rösta om vad pengarna ska läggas på, ex nya fotbollar, hopprep, kubb eller andra uteleksaker. En del av pengarna förra året gick till att köpa in fotbollsnät, innebandymål fler böcker till biblioteket mm.
Kulturdagen är väldigt uppskattat av alla elever och personal på skolan och självklart föräldrarna!
 
Vi hade otroligt fint väder, det var strålande sol och säkert över 20 grader varmt! :) Jag stod och sålde fika mest hela dagen tillsammans med annan personal samt elever. Nu känner jag att huden ömmar och svider efter solen, glömde totalt att smörja in mig.
 
 
 
Glömde ta kort på uppträdanden mm, men eleverna var väldigt duktiga :)
 

Post!

Glömde berätta att mina Extendprodukter har kommit på posten! De kom i måndags, otrolig snabb leverans. Jag har dock inte prövat någon av dem än, men det kommer. Skönt att ha de hemma när en golfrunda väl infinner sig. (Om jag nu får tid till det..)
 

Många bollar i luften

Ledsen för minimalt bloggande!
Men det är så mycket om dagarna och kvällarna nu så jag hinner inte riktigt med, trots att det är tusen saker som jag vill skriva av mig om!
 
Jag letar nytt jobb då jag ångrat mina 70% på Danmarks skola. Jag tackade nej till administration och fritids trots att det skulle vara ett otroligt roligt jobb! Men jag inser att jag inte kommer att klara mig ekonomiskt på 70%, även om jag skulle timvika lite här och var. Sen var det en del andra saker som avgjorde mitt val.
 
Så nu ska jag övertalighetsrapporteras i Uppsala kommun på 100% och måste ta första bästa jobb som dyker upp, om jag inte har giltiga skäl att tacka nej. Det känns väldigt jobbigt då jag själv bor i Tierps kommun och säkert kommer att få pendla bra mycket längre än det jag gör idag.
 
Jag vill allra helst jobba i Östervåla, Tierp, Harbo eller Björklinge. Men jobben växer inte på träd.. Sen är jag "bara" utbildad barnskötare och de flesta förskolor söker förskolelärare. Det ska inte hindra mig från att söka såklart, man vet aldrig hur det kan gå! :) Sen kan jag självklart söka till skolans värld och fritids också, inte bara förskola.
 
Tankarna är många och det är mycket som ska ordnas inför flytten från jobbet.
Bara det här med att skriva CV, HUR GÖR MAN?!


Dessutom läser jag triologin om Femtio nyanser så det finns inte mycket tid kvar om kvällarna, jag är helt uppslukad! Jag läste ut första boken i förrigår och har redan huggit in på nästa! Tror jag ska ta min kaffekopp och slå upp boken ett tag. På återseende! :)
 

17 års dagen!

Idag är det 17 år sen jag mamma och pappa tog mig till vårdcentralen. De förstod att något inte stod rätt till eftersom jag drack så mycket vatten, gick ner i vikt ganska snabbt, var konstant trött och hade humörsvägningar till tusen.
 
Blodsockerprovet visade över 28 och vi blev beordrade att åka direkt till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Det var ingen tvekan om min diagnos. Alla symptom fick nu ett namn, diabetes.
 
Jag var 6 år och världen vändes upp och ner.
 
Jag har haft en väldigt bra uppväxt, trots min diabetes. Jag har varit glad och levt ett hyffsat vanligt liv där sjukdomen har fått bli en del av mig. Men självklart har den stått i vägen för mig säkert 1000 ggr och fler kommer det att bli.
Jag accepterade den bättre som liten än vad jag gör idag och jag upplevde den inte alls på samma sätt som nu. Inte så konstigt kanske, men ibland önskar jag att den inte tar över och styr mig i allt jag gör.
 
Jag firar min 17 års dag med en kanelbulle till kaffet. Det är jag värd efter alla dessa år med blod, svett och tårar! :)
Jag har sett årsdagen som något "kul", den har alltid "firats" sen jag var liten. Jag är glad över att min mamma och pappa gjorde det till något positivt så att man inte vill gå och gräva ner sig varje 15 maj..
 
Hoppas att ni andra också får en trevlig kväll!
 

Femtio nyanser av honom

Herre min gud, dra åt helvete vilken bra bok!
Tantsnusket som alla pratar om.
Jag är helt fast.
Varför har jag väntat så länge med att börja läsa den här?! ;)

Shopping

Idag mötte jag upp Therese på Gränby för lite shopping :)
Jag hittade ett par jeans i en fräch sommarfärg! Samt ett par jeansshorts och två skjortlinnen.
Efter shoppingen låg jag på 4 i bs när jag skulle köra hem. Tur att jag hade dextrosol i bilen, tog några bitar så att jag skulle kunna köra.
 
 
När jag kom hem var det egentligen dags för middag. Men jag var så hungrig efter flera timmar utan mat och de låga bs värdet som var. Därför åt jag två mackor och drack en kopp kaffe, sen gav jag mig ut på en promenad ca 30 min efteråt. Mitt bs låg på 7.9 när jag gick. Jag kopplade bort pumpen och lämnade den hemma, sen hade jag tänkt ta med mig druvsocker som jag hade letat på och lagt fram, men jag glömde den på hallbänken. Typiskt!
Därför kände jag att jag inte ville gå så långt utifall jag skulle råka ut för en känning, men var i alla fall ute över 30 minuter i närområdet.
 
När jag väl kom tillbaka från min promenad låg jag på 7.7 i bs. Jag mådde som en gud! :)
Då satte jag mig och läste en bok och sen pratade jag lääänge med Karin på telefon. Nu har det gått så där lång tid sen vi träffades igen, därför bestämde vi att hon ska komma hit imorgon efter jobbet! :)
Underbara vän, vad jag längtar!
 
Middagen intogs strax innan åtta då Björn äntligen hade kommit hem från jobbet :) Tacos och öl blev det, väldigt gott! Jag tycker det känns skönare att äta middag mellan 18-20 tiden, känner mig inte lika hungrig och sugen på något annat under kvällen sen.
 
 
Nog för att en och en annan chokladbit har slinkt i under kvällen...
Bs just nu: 10.7 och 2.65 enheter insulin i kroppen. Jag kan nog ta en chokladbit till...

Extend

Nu har jag beställt ett provpaket av Extendprodukter på diabeteskoll.se!
Hoppas de kommer i lådan snart så att jag kan prova dem under en golfrunda.
Jag beställde Extend prova-på-låda för 50 spänn som innehåller 3 bars, två crisp-påsar och en shake. Jag har ingen aning om vad jag kan tycka om i förväg, det får proverna visa. Det jag ser minst fram emot är crispen, känns inte riktigt som min grej, men vem vet, det kanske blir favoriten :)
 
Tack Lina för tipset!

Seriöst Transportstyrelsen..

Varför skickar de ut dessa papper nu?!
Exakt så här var det förra gången också! Jag fick papper från transportstyrelsen flera år i förväg om att jag skulle lämna in intyg för att få behålla körkortet. De papprerna försvann, och när jag ville ha intyg från sjukhuset så frågade de om vilken sorts intyg och att det ska stå på papperna som jag fick..
Eh, vart var det nu jag la dem för några år sen...??
 
Hallå, skärpning! Skicka ut 6 mån i förväg istället så att man (eventuellt) inte hinner glömma bort det. Man hinner skaffa intyg på 6 månader, gott och väl.
 
Antar att jag nu ska sätta in detta i pärmen med viktiga papper så att det inte kommer bort som förra gången.
 

Hatar dessa långa nålar...

Jag är väldigt dålig på att byta injektionsställe.
Jag skjuter alltid upp det, oavsett om den gör ont och jag nästan gråter när insulinet passerar in i kroppen. 
Varför skjuter jag upp det om det nu gör så himla ont?

Därför att jag delvis är nålrädd!
Det är ju så enormt långa nålar och de åker in i kroppen med en jävla fart!
Fruktansvärt passande att tycka det är obehagligt med nålar när man har diabetes...
 
Ni skulle säkert skratta om ni såg mig byta injektionsställe!
Jag håller andan och räknar alltid till 3 (oftast några gånger) innan jag sticker mig. Jag har alltid böjda ben och står typ och gungar i takt när jag räknar. Haha, ja herregud... :)
 
Efter att jag skjutit i nålen och dragit ut den så att bara slangen är kvar, då börjar jag andas igen och ett lyckorus och en lättnad sköljer genom kroppen.
Alltid samma tanke infinner sig:
JAG GJORDE DET!!!
 
 
 
Idag var en sådan dag. Med gungningar och räknande i köket innan nåljäkeln sköts in.
Det gamla injektionsstället har fått sitta kvar en stund, men nu är det dags att ta bort den också.
Det gör inte ont, men man får vara försiktig och torka bort ev blod som kan komma ut.
Annars blir det blodfläckar på kläderna. Som för mig på jobbet i måndags, då jag lite diskret drog bort den gamla och snabbt drog ner mitt vita linne över magen igen. Inte så lyckat...
 

 
 
 
 
 
 

Sortering!

När jag var till Apoteket sist så frågade jag om det fanns något som jag kunde slänga gamla nålar, ampuller och flaskor med insulin i mm. Hon tittade chockat på mig och frågade om jag aldrig samlat ihop och lämnat sånt till apoteket tidigare? Lite skamset svarade jag nej, och att när jag frågat dem på sjukhuset hur jag ska göra så har de svarat mig att det går bra att slänga i vanliga soporna.
Såklart att jag fattar att det inte är bra för miljön och för alla stackars sopgubbar mm som löper risken att få en nål i fingret när de handskas med avfallet! Det är ju hemskt. Därför har jag nu bestämt mig för att sortera det jag kan och lämna in resterna till apoteket.
 
Detta fick jag med mig hem. Burken till nålar och påsarna till ampuller, slangar och flaskor som det finns insulin kvar i. Apotekaren sa att de sorterar det mer noggrant efter att de fått in dessa av mig. Bara jag gör grovsorteringen så sköter de resten.
 
Sorterar ni?
 
Jag skulle ju inte vilja sticka mig på dessa, inte mer än vad jag redan gör om man säger så ;) Trots plastskydd till nålarna så kan man inte lite på att de sitter kvar.
 
Jag klipper av de nålar som går med en avbitare/uppsamlare som ska lämnas in när den är full.
 
Nålen som sitter ihop med slangen är svår att komma åt med avbitaren.
Därför klipper jag av en bit från slangen och slänger den i burken.
 
I påsen hamnar som sagt gamla ampuller och slangar som är fylld med insulin.

Sjuk

Jag ligger för övrigt hemma i vad jag tror är bihåleinflammation!
Det gör ont, ont, ont!
 

Första golfen!

I söndags var jag och Björn till golfbanan i Örbyhus. Vi stod och slog några bollar på ranchen och jag blev riktigt sugen på att spela en runda! Banorna hade dock inte öppnat än, men imorgon onsdag så är det dags. Kan tänka mig att det kommer vara en hel del folk där då och under långhelgen som kommer.
 
Innan vi åkte hem åt vi lunch på golfbanans resturang, mycket god mat och i stort sett allt var glutenfritt! :)


Björn har spelat golf i flera år och jag lärde mig förra året då jag tog en kurs och köpte på mig ett golfset mm. Enda sen Björn och jag blev tillsammans har han har tjatat om att jag också ska börja spela, men jag har alltid tyckt att det varit en gubbsport!
Men efter att vi varit och provslagit några bollar så tyckte jag att det var kul och anmälde mig till en kurs. Jag hade delvis rätt om att det är mycket gubbar på banorna, men det är så sjukt många ungdomar och faktiskt en del unga tjejer som spelar också, så jag är inte den första tack och lov ;)
 
Men frågan är om jag ska satsa på golfen i sommar?
Dock är det en väldigt dyr sport, tar väldigt mycket tid och jag har svårt med blodsockret under golfrundorna. Många tror att golf inte är särskilt ansträngande, men man går ganska långt och måste spela i ett visst tempo för att inte vara ett hinder för andra. Sen tar det ju några timmar att gå 9 och 18 hål så man gör av med energi under en ganska lång tid.

Förra året lyckades jag bara att gå två 18 hålsrundor på hela sommaren, mycket på grund av min diabetes. Det är jättesvårt att spela bra golf när man antingen är låg eller hög. Koncentrationen påverkas nå kopiöst!
Jag försökte planera så gott det gick med att sänka insulindosen på pumpen, ha stark saft och macka med mig och ta blodsocker flera gånger under rundan. Men oftast så blev det bara skit av alltihop ändå, både blodsockret och koncentrationen stack alltid i väg åt något håll och jag blev arg hela tiden.
För ja, man tävlar ju faktiskt litegrann mot varandra och självklart mot sig själv! Därför blev jag jämt besviken över att misslyckas, jag spelar inte på samma villkor som de andra!
 
Sen vet jag att även Björn tyckte det var jobbigt med all planering, bs-tagningar under rundorna samt påfyllning av diverse dryck eller mat under spelets gång. Men mest av allt, mina humörsvängingar när det inte gick bra med varken diabetesen eller golfen. Allt detta tar sån tid från själva spelet + att jag inte har samma speltempo som han själv eftersom han spelat i flera år.
Ja vad ska man säga, jag förstår ju honom också. Men jag vet inte hur mycket mer jag kan göra.
 
Trots detta är ju golf väldigt roligt. Så nu återstår det att se om jag fortsätter eller inte.

Stockholm

I lördags var hela familjen till Stockholm för att fira Mathilde som fyllt år! :)
Vi blev bjudna på god mat och fika som vi tog med oss och åt på ett gärde. Där satt vi vid ett bord och på några filtar som vi hade brett ut på berghällen :) Några drack rosé och några öl, andra var nyktra eftersom vi skulle köra hem senare under kvällen. Jag tillhörde den sistnämnda kategorin ;)
Solen kikade fram titt som tätt och om inte det hade blåst så hade säkert de där 17 graderna varit underbara!
 
Efter några timmar gick vi tillbaka till Mathildes lägenhet på Östermalm. Vi satt där och umgicks ett tag innan vi drog vidare till en spelhall och bowlade :) Det gick sjukt bra för mig i början, jag ledde ganska stort! Sen hände det något oförklarigt och jag slutade på en fjärdeplats.. :P
 
Efter bowlingen och påfyllning i glasen så gick vi vidare till en pizzeria för att käka, då var kl över 22 och vi var alla grymt hungriga. Dock innehöll kebaben gluten så jag beställde in en laxtallrik istället som var otroligt god :) Efter maten var det dags att åka hem till lilla Månkarbo igen! Herregud vad litet det känns efter att man varit i storstan ;) Tack Mathilde för denna lördag!
 
Mitt bs under dagen höll sig ganska jämt mellan 5-13.
Det kan vara svårt att avgöra hur mycket insulin man behöver till maten och till de kommande aktiviteterna.
När vi började bowla låg jag på 7 i bs. Då stängde jag av pumpen och tog en druvsockerbit (Det var några timmar sen vi åt och när jag blir lite stressad eller taggad inför en aktivitet så sjunker bs efterom så mycket energi går åt!) Men jag hävde avstängingen på pumpen och gick och köpte en Red Bull istället. En timme och två enheter senare låg jag på 8 i  bs.
Jag är nöjd :)

Valborg

Jag började med att jobba 8-14 på sista april. Egentligen skulle jag ha jobbat 9-17.30 men en väldigt snäll kollega till mig erbjöd sig att ta mitt pass istället om jag ville ta ut lite komp och åka tidigare till valborgsfirande med mina vänner. Tack! :)
 
Kvällen spenderades hos Tjomme och Maria där det var fullt hus! Vi grillade till middag och efter det gick vi ut för att titta på kasen, den värmde gott! :)
Till maten och den första delen av kvällen drack jag nästan bara öl och någon enstaka cider. Det var inte längesen jag började tycka om öl så jag har inte festat på det särskilt många gånger tidigare, det har alltid varit cider. Därför gjorde jag misstaget att pumpa in för mycket insulin eftersom jag förknippar fest med högt bs. Så ca två timmar efter maten så började jag se svarta prickar i synfältet och känna mig svag. Bs visade 3.7 och pumpen visade att jag fortfarande hade över 4 enheter insulin i kroppen.
Jag stängde av pumpen en timme och sen drack jag en cider ganska fort för att få i mig sockret. Det fanns ingen saft och mitt druvsocker var slut, annars hade jag tagit det istället.
Mitt bs kom inte över 9 på hela kvällen efter det och sen när jag vaknade vid 11 dagen efter låg jag på 3.9.
 
 
 
RSS 2.0