Semlor

Jag var så sugen på semlor idag! Glömde dock att åka förbi Kvantum efter jobbet så jag bakade egna nu ikväll istället. Hittade ett bra recept i en kokbok som jag har, de blev superfina och inte alls torra! :)
Hade tänkt att semlorna skulle vara klara till kaffet vid 20 snåret men jag läste inte hela receptet innan jag började, missade att det var TVÅ jäsningstider på 30 min i var. Så de blev färdiga för ca 20 min sen och självklart smakade jag en semla nu när jag stått och gjort dem! Så himla gott! :)
Receptet gäller för 20 bullar, men eftersom jag inte har tänkt få i mig så många inom den närmsta tiden så halverade jag receptet och gjorde 10 st istället. Lagomt att ha hemma och bjuda på om det kommer några på besök, då får alla äta glutenfritt :)
 
 Receptet kommer från boken på bilden. Där finns det massor av goda kakor och bröd!
 
 Tadaaa!
 
 Jag skippade florsockret uppepå, synd på dekorationen, men den är nog tillräckligt sött ändå..
 
 

Shopping och pizza

Igår trotsade jag min förkylning och åkte till Valbo med mamma för att köpa bröllopspresenter till min kusin som gifter sig nästa helg! :) Plus att jag var tvungen att kompletera min bröllopsklädsel, har bara en klänning men inget annat till. Vi hittade mycket fina presenter så det mesta är klart, nu väntar vi bara in två saker till, sen är det färdigt. Mamma och jag hann till och med slå in det mesta igår också, skönt att ha det färdigt :) Jag hittade till slut en kofta också som jag tror blir bra till klänningen, fy vad det är svårt med kläder till bröllop!
Innan vi åkte hem åkte vi till en Pizzeria, Vi hade velat äta kotlettrad på IKEA men de hade stängt då vi skulle dit. Men tur var väl det. för tydligen gjorde de glutenria pizzor på det här stället och snacka om att jag blev lycklig! Och rejält mätt ;)
 
Jag tog 6 enheter med kombibolus till denna. 60% nu och 40% fördelat på 2 h. Eftersom jag aldrig äter pizza så vet jag inte hur mycket jag kräver och under hur lång tid. Detta var en chansning som slutade med blodsoker på 21 efter två timmar. :( Jag pumpade i 4 enheter till och låg på 16 efter mer än en timme. Då tog jag 3 enheter till och gick och la mig. När jag vaknade låg jag på 10... Tråkigt!

 
 

Snacka om att det tog på krafterna att åka iväg så där några timmar. När jag var på väg hem sen så hostade jag så intensivt att jag höll på att kräkas flera gånger. Jag åkte aldrig till vårdcentralen i veckan, jag menar det är ju bara en förkylning! Men nu när det har gått ytterligare en vecka med denna hosta och förkylningen i sig har blivit värre, så vet ja inte om det var rätt beslut. Jag ska prova och jobba, blir det för tungt så ska jag ringa vårdcentralen och be dem ge mig en dunderkur.

Ändrade fredagsplaner

I fredagskväll var jag medbjuden på räkbuffé med Gisela och hennes kompisar som jag träffade på hennes 25 års fest. Men eftersom förkylningen inte hade gett med sig så var jag hemma. Sjukt tråkigt att missa detta, men vad ska man göra.. Hoppas det blir fler träffar snart som jag kan följa med på, skulle vara kul att träffa dem alla igen :)
 
 
Todde att jag skulle bli själv under kvällen eftersom Björn skulle upp till Hassela. Men efter vi ätit mat så orkade han inte köra den långa vägen dit så han gjorde mig sällskap hemma istället. Vi fastnade framför Super Mario Bros 3!
Herregud vad vi spelade, jättekul och svårt! Haha, när man var liten var det ju inga problem, nu dog man ju hela tiden.. :) Men ja, vi fuskade litegrann och la till evigt liv så vi slapp spela om allt från början.
När man var liten kunde man de flesta knep och hemliga gångar också, idag har man ju ingen koll på detta. Tur det finns på youtube!
 
 

Ny blodsockerväska

När jag fick min senaste blodsockermätare så fick jag med en liten väska till den som egentligen är alldeles för liten. Jag kunde aldrig dra igen dragkedjan och sakerna ramlade ur hela tiden. Konstigt då den egentligen är konstruerad för den mätaren och tillbehören..
Efter ett tag blev jag så less och tog fram symaskinen och sydde mig en påse som jag kunde förvara sakerna i :)
 
Här får alla blodsockersaker plats, och lite till. I vissa fall har jag lagt ner reservsprutor utifall jag skulle behöva när jag åker iväg på små utflykter. Jag sydde dit en ficka som jag kan lägga använda stickor i om det inte finns en papperskorg i närheten. Det får plats en hel burk använda stickor däri utan att jag behöver tömma den!
Den fungerar perfekt :) Det enda som inte är helt klart än är snörerna. Jag måste virka en lika lång till så jag kan dra ihop den från två håll.
 
Ber om ursäkt för blodfläckarna ovanför fickan, nu är det ett tag sen jag sydde denna så den behöver tvättas!


 
 
 

Blod, blod, och mer blod..

Tror att många höga värden kan ha kommit av det gamla injektionsstället, det har gjort ont några dagar nu och jag har hela tiden tänkt att jag ska byta men det har inte blivit av förrens nu. När jag skulle ta bort den gamla så anade jag att det skulle blöda rejält eftersom det ilat varje gång jag givit mig en insulindos.
Tänk så rätt jag hade, tur att jag var redo med papper :)
Det har blivit så här många gånger förr, då har jag inte ens haft ont och därför inte varit förvarnad. Ibland har det sipprat blod i flera minuter. Inte så kul för en blodrädd person som jag ;)
 
Den värsta gången var när jag satt i baksätet mellan mina syskonbarn och skulle rycka bort det gamla injektionsstället för den ilade och sved så fort jag kom åt den. Då hade jag sällan råkat ut för dessa blödningar och var inte alls beredd. Jag drog bort den och blodet rann som bara den ner för magen och byxorna blev hel nerblodade. Syskonbarnen skrek och jag försökte få dem att hitta papper som de kunde ge mig medans jag höll ett tryck på "såret". Mamma som körde fick lite panik eftersom hon bara hörde barnen skrika och jag som skrek att det böder som bara den! Haha, men det löste sig och barnen kan än idag ta upp händelsen och fråga hur jag mår ;)
 
 
Konstigt nog kommer tanken "ska jag passa på att ta ett blodsocker?" när man börjar blöda.. Fler diabetiker som känner samma? ;)
 
 

Fortfarande sjuker...

Igår tog jag mig till stan och jobbade halvdag, sen åkte jag hem och försökte ta det lugnt..
Jag fyller mina tråkiga sjukdagar med serier, filmer, lite OS och bokläsning. Sen passar jag på att ringa runt angående försäljning av huset, kolla med banken om lånelöfte till bil mm. Saker som måste göras men som man inte hinner på sin 20 minuters lunch på jobbet.

Försöker få tag på min sjuksköterska också men hon är sjuk.. Jag behöver bli kallad för provtagning, skulle ha blivit det för över en månad sen. Jag har höjt Levaxindosen och behöver veta om det är bra eller för mycket.
Sen behöver jag lite nya recept mm. Ännu en sak som är frustrerande med Diabetesen, alla recept och apotekbesök. Hatar dem.
När jag väl får tag på henne tänkte jag fråga om CGM igen. Jag mäter i stort sett bara tvåsiffriga och låga värden. Vad hände med 5, 6 och 7? Saknar er!!
By the way, såg något läskigt när jag kliade mig i ögat framför spegeln och fick syn på ett kraftigt blodkärl som uppenbara sig i ögonvitan! Det värsta jag sett, kan de ha att göra med de höga värdena?? Tror jag kan lägga till det på min frågelista när jag får tag på min sköterska.
 
I skrivade stund ligger jag på 19.8.. Vad hände? Fel på injektionsstället? Förkylningen/febern? Luft i slangen? Pastan till middagen? För låg bassaldos? Ligger jag ofta så här högt på kvällen utan att veta om det?
Känner nästan inte av att jag är hög, känns som om jag ligger på 10. Men jag tog bs två ggr, i olika fingrar efter att jag tvättat dem noga. Så nej, antar att mätaren inte ljuger.
Det enda som märks är att jag blir irriterad och arg på två röda sekunder. DET vet jag beror på det höga värdet, brukar inte vara så annars :)
 
 
Tänk när sommaren kommer och man får sola och bli lite brun, inte se ut som ett lakan som man gör nu...! Längat tills den tiden är här :)
 
Nu är det snart dags för sängen, supertrött...
Sov gott allihop :)
 

Åh nej!

Jag blir bara sämre och sämre i min förkylning :( Nu har jag haft fruktansvärd rethosta i nästan tre veckor, den har blivit riktigt jävlig den senaste veckan. Sen i fredags har det täppt till totalt i näsan och jag har börjat med nässpray. Vaknade 5 imorse av att nässprayen uppenbarligen inte hjälpte längre då det var totalstopp i näsan och munnen var lika torr som Saharaöknen, fick panik och hällde i mig vatten som jag hade vid sängen!
Jag har jobbar både igår och idag och det har väl fungerat hyffsat bra, tur att det är lov eftersom jag inte skulle ha klarat av ett normalt tempo på jobbet.
Dock flyttade febern in i min kropp ikväll. Åhhh nej, jag har varken tid eller lust med detta!!
Jag har planer för resten av veckan, dels att hämta min systerdotter på förskolan på torsdag eftersom jag slutar tidigare. Sen på fredag är jag medbjuden på räkbuffé med Giselas och hennes kompisar! Jag ser verkligen fram emot detta och hoppas på ett mirakel så att jag mår som en gud imorgon när jag vaknar!
Just nu har jag ont i hela kroppen och mår lite illa pga förkylningshuvudvärken.
 
Dessutom har jag inte hunnit jobba något administrativt denna vecka utan skulle få avsätta tid till det imorgon, torsdag och fredag.. så jävla typiskt + att min laptop är kvar på jobbet så jag inte kan jobba hemifrån heller.
Antingen så åker jag in imorgonbitti och gör det mest akuta som behöver göras och sen drar hem. Eller så får jag helt enkelt sjukskriva mig och jobba dubbelt upp nästa vecka...

Bröllopskläder

Igår var jag och Anna till Gränby för att kika efter bröllopskläder. Min kusin ska gifta sig den 1 mars så nu brinner det i knutarna att hitta något snyggt att bära upp! :) Vi plöjde igenom affär efter affär, men kom endast hem med en klänning som jag inte är helt säker på att jag vill ha..Jättesvårt att veta vad man kan ha och inte på ett bröllop. Antar att jag får åka in nästa helg igen eller ev klicka hem något från Nelly.
Köpte mig dock en marinblå jacka med bruna detaljer, den är så fin! Jag har inte ritkigt någon bra mellanjacka- en mellan vinter och vår-/sommar-höst. Så denna fick det bli! :)
I allt shoppande så lyckades jag bli toklåg, det var bara till att knapra druvsocker och leta upp ett lunchställe och sen shoppa vidare. Innan vi åkte därifrån hann vi med en fika också. Sen åkte vi förbi hos mormor och morfar för att hälsa på innan det bar av hemåt. Gud så trött jag har varit idag... Men har ändå hunnit städa av huset, vilket behövdes! Nu ska jag läsa vidare i Paganinikontraktet medans jag väntar på att Björn ska ta disken så att man kan få plats att laga mat...
 
 

Lady Gaga

Jag har köpt en biljett till Lady Gagas konsert i Stockholm den 30 september! :)
Jag har sett hennes första konsert här i Sverige men inte den andra. Det är nu dags för hennes tredje och jag ska gå med Anna och Adde. Ska bli kul! :)
Jag hade först inte tänkt gå eftersom jag inte har lyssnat på hennes musik så mycket på sista tiden. Men när jag hade funderat ett tag på det så blev jag mer och mer sugen. Har även lyssnat in några av hennes nya låtar på spotify och det kommer säkert bli en grym konsert!

 
 
 
 
 
 

Alla hjärtans dag!

Var som vilken annan dag som helst. 
Jag köpte hem Tacos som Björn och jag åt framför ett avsnitt av The Following, en serie att följa om ni inte redan gör det :)
 
 
 
Under kvällen ringde mamma och pappa och frågade om de fick komma över och hälsa på en sväng. De kom förbi och likaså Anna och Adde som jag ringde och bjöd över. Jag bakade en citronpaj som dagen till ära fick gräddas i en hjärtform ;) Jag fick fina blommor av mamma som pryder köksbordet så fint, tack snälla! :)
Sällskapet stannade till 00.30 och därefter stupade jag i säng. Tack för att ni kom!
 
 
Recept på citronpaj
Den tar ca 20-30 minuter att göra - från start till att den har gräddats färdigt!

100 g smör
100 g vit blockchoklad  
Smält dessa i en kastrull under omrörning
Tillsätt sedan
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en hel citron
Pressa sedan saften ur citronen i kastrullen tillsammans med det andra ingredienserna
Blanda i 2 ägg, ett i taget
2½ dl vetemjöl (samma mängd om du bakar med glutenfritt mjöl)
Stoppa in kakan i ugnen på 200 grader i 8 min om du vill ha den kladdig, annars 10 min.
Serveras med grädde eller vanlijglass. Färska bär är också gott att ha till! :)
 
 

Paganinikontraktet

Jag tog en annan bok att läsa innan jag fortsätter med Morden i Sandhamn.
Denna är en riktig nagelbitare! Känner mig rädd mest hela tiden ;)
Hypnotisören som är första boken i serien har jag hemma, men såg den på bio förrut och kände inte för att läsa boken efteråt. I somras köpte jag denna och sen Eldvittnet som är nästa bok. Nu fattas bara sista boken  Sandmannen som tydligen ska slå de andra böckerna med hästlängder när det gäller skräck. Fy vad jag inte kommer kunna vara själv efter detta. Ändå kan jag inte låta bli att läsa dem.. suck! ;)
 
Rekomenderar dessa!
 

Min helg

I lördags var jag som sagt å två kalas, först firade jag Micke och sen min bror!
Blev bortskämd med finservisen hemma hos mamma och pappa! Liknande koppar åker alltid fram när jag kommer på besök till folk, och det är bara jag som får dem medans de andra får moderna koppar. Jag älskar dem! ;)
 
Folk kallar mig tant, jag undrar varför....
 
Jag trodde att mitt blodsocker skulle gå i taket hela lördagen men jag blev riktigt chockad. Det låg mellan 6-10 hela kvällen trots fika och mat. Det är ytterst ovanligt för min del.. Men hela den här veckan som varit har jag varit väldigt känslig mot insulin, så jag antar att det var rätt vecka för kalas! :)
 
Under lördagkvällen umgicks jag med familjen och stannade till efter 00 eftersom jag och brorsan spelade flera matcher coronne ;) Min systerdotter Maja sa NINA riktigt tydligt för första gången, så fruktansvärt söt!

När man busar och vägrar kolla in i kameran får man försiktig hjälp av moster!
 
 
 
 
Igår var vi hem till Therese och Fredrik. Therese hjälpte mig att färga slingor och sen åt vi hämtmat alla 4 :)
Trevligt avslut på en bra helg. Nu har man tagit sig förbi första arbetsdagen den här veckan. Jobbade i skolan fram till 12.30, sen var jag på Heroma supportstuga hela em och lärde mig massor om det systemet. Blodsockret har varit sådär och därför har jag varit väldigt trött idag.
Har dessutom precis kommit in från en PW. Låg på 7 i bs när jag började och kom hem på 4. Nu väntar mag- och ryggövningar så fort bs har stigit lite. Squats har jag redan gjort!
 

Trevlig helg!

Mitt blodsocker under veckan har varit upp och ner. Många värden mellan 15-20 och en hel del runt 3 också.
Vet inte riktigt vad som orsakar de dåliga siffrorna, känns inte som att det bara beror på bristande engagemang. Jag har många gånger blivit låg på en dos som jag tar vanligtvis? Sen har det skjutit i höjden många gånger utan anledning.
 
Äsch, det som har varit har varit. Nu är äntligen helgen här och det känns fruktansvärt bra :)
Imorgon ska jag fira min vän Micke som fyller 25! Sen ska jag hem till min bror och fira att han har fyllt 32 :)
Mycket kalas blir det och säkert många höga värden också.
 
Ikväll tittar jag på Pretty Little Liars och sen ska jag titta på Ravenswood som är en serie som hör till PLL. Har hört att den ska vara riktigt bra! :)

 

Morden i Sandhamn

Nu har jag läst ut "I de lugnaste vatten" av Viveca Sten. Den var väldigt bra!
 
Nu har jag läst 3 böcker utav de 5 som finns i serien. Den första boken jag läste var tydligen nr 3, hade ingen aning om att de tillhörde en serie för jag fick låna den på ljudbok av min mamma som sa att den var bra.
Men jag är bara glad över att det finns fler att hugga tag i och läsa :)
 
De 3 första böckerna har visats som varsina miniserier innan jul flera år i rad. Nu ska jag börja läsa 4:e boken som jag antar kommer ut som serie i december 2014.
  Böckerna är så spännande och Nora som har en av huvudrollerna i filmen har diabetes typ 1. Så det finns några händelser i boken som är diabetesrelaterat som man känner igen. Får typ panik när jag läste att hon tog insulin, glömde äta middagen och blir inlåst på ett ställe i flera timmar och ingen vet att hon är där. Alltså förstå känslan, när man vet att insulinet finns i kroppen och du har inget att äta! Döden känns som ett faktum. Rysningar! Hoppas man inte råkar ut för det någon gång. Peppar peppar!
 

Att vara hög en lördagkväll är liksom inget ovanligt.....

Känslan när man har ätit godis och blodsockret stack iväg till 22 och injektionssetet läcker..... Hur mycket insulin fick jag i mig och hur mycket rann ut?!
Trött! Irriterad! Törstig!
 
Men gott var det! :)
 
Nu har familjen åkt hem och det börjar bli dags för sängen...
MEN ÅH.
Nu kom jag på att jag har glömt att bädda efter att jag tvättat sängkläderna idag....suck
 
Postade för övrigt denna text som jag skrev ihop på min facebook nyss:

"Att vara hög en lördagkväll är ju inget ovanligt...!! Det är ju inte så att jag  behövde ta någon spruta för att bli det, det räckte med lite kola. Eller ja inte kola som kola, utan kola som i godis.. Jag behöver ju snarare en spruta för att sjunka, men inte bli låg. Eller ja, asså inte låg som i ledsen utan låg som nästan medvetslös.. Fast då behöver jag ju typ en sockerspruta så att jag vaknar till liv. Men inte för mycket socker så att jag blir hög igen och måste ta en spruta till för att sjunka, men inte så mycket så att jag blir låg...
Ja så snurrigt det kan bli.. inte lätt att vara diabetiker ;)"

Min lördag

Vaknade redan kl 8 imorse och tänkte att det var lika bra att gå upp. Gjorde mig en god frukost som jag åt samtidigt som jag läste en bra bok :) Skön morgon!
Sen har dagen rullat på med städning av huset, snacka om att det var välbehövligt.
Nu luktar det så gott överallt :)
 
Under dagen kom Therese över på fika. Jag blev jätteglad när hon ringde och frågade om hon fick komma över en sväng, nu var det några veckor sen sist :) Jag gjorde en klassisk diabetesgrej, glömde ta insulin till kakan jag åt. Mitt blodsocker steg upp till 17... Så kan det gå när man är upptagen med att prata ;)
 
Tycker så mycket om den här bilden på oss!
 
En annan typisk diabetesgrej som hände sen: Jag skottade snö och sen dammsög jag. Snacka om att blodsockret tog en rejäl vändning och jag blev låg. Detta hände precis innan jag skulle hoppa in i duschen såklart så jag var tvungen att vänta för att överhuvudtaget orka stå upp...
 
Nu väntar jag på att min mamma, pappa, Ida och Filip ska komma. Vi ska äta toast och kolla på melodifestivalen. Kom precis på att jag bara ätit frukost samt en kaka idag. Tyckte väl att jag började bli sjukt hungrig! Någon annan diabetiker som är lika dålig som jag på att äta på helgerna?
Dagarna blir så luddiga och jag har inga rutiner alls när jag är hemma. Däremot om jag ska iväg till stan eller hälsa på någon under helgen så är jag noga med att få i mig både frukost, lunch och middag annars kommer jag aldrig orka en dag hemifrån.
 
Ha en fantastisk lördag!
 
RSS 2.0