Fyra brudar på vift till Ullared!

Den 11 juli åkte jag, Gisela, Madde och Sara till Ullared! :D
Den bästa resan den här sommaren, helt klart! Så roligt som vi hade det, oslagbart!
 
Vi bilade ner med Maddes pappas bil. Vi stannade till strax efter att vi korsat Göta kanal för att äta middag. Vi hamnade på en pizzeria som hade glutenfria alternativ vilket jag och Gisela tyckte var riktigt kul! Provade en kombibolus på pumpen, tog 8 enheter totalt men uppdelat på 2 timmar, 6 enheter på en gång samt den 2 resterande uppdelat på 2 timmar. Hade bs på 10 innan och 10 efter två timmar. Sen bar det iväg upp till 15 innan jag pyttsade i mer insulin och fick ner det till en schyst nivå.
 
Vi kom fram till vårt B&B runt 22 snåret. Det var inrett med gammeldags stil och vi blev lite rädda för en ruggig docka nedanför trappen samt alla tomma gamla barnvagnar som stod placerade lite här och var ;)
Vi packade upp på vårt rum på övervåningen och bäddade sängarna, vi låg och snackade ett bra tag innan vi skulle sova och det hela kändes som när man var på läger som liten ;) Tanken var att vi skulle vara på Ullared kl 7 dagen efter då de öppnade. Jag och Gisela kunde inte somna, kändes som natten innan julafton, så spänd på vad som väntade haha! 02.45 tittade jag på klockan sista gången, sen ringde den 6.00.. Fy vad trött jag var men det var bara att ta sig upp :)
 
 
 
 
Vårt B&B låg 2 min gångväg från Ullared. Vi åt frukost på deras resturang, vi fick även där glutenfria alternativ till hela sortimentet, så himla bra! Efter det tog det galna shoppandet vid, vi var där i 10 timmar!
Vi pausade en gång för sen lunch på Salladsbaren vid 14.30, sen var det bara till att shoppa vidare. Så himla mycket fint och roligt jag hittade! Ångrar inte ett enda köp! Mitt blodsocker låg på 10-20 hela tiden, trots minimalt med mat och extra insulin, likadant för Gisela. Tror det beror på hela situationen, man är uppspelt och uppe i varv hela tiden och då spelar det ingen roll hur mycket insulin man tar, kroppen tar inte upp det iaf.
 
På kvällen då vi tagit oss tillbaka till B&B åt vi middag och sen spelade vi kort och umgicks hela kvällen med en varsin godispåse i högsta hugg! För jo, vi åt godis trots våra bs på 10-15, vi är inte mer än människor.
 
 
 
Dagen efter åt vi som vanligt frukost på Ullareds restaurang innan shoppingen drog igång. Den här gången började vi på heminredningen vilket var tur, det blev smockat med folk eftersom det regnade och de började vid kläderna mm så vi hann gå i godan ro och plocka på oss det vi ville ha medans de trängdes i början vid ingången :) Vid 13 tiden tog vi oss till bilen och började lasta bilen med alla inköp och packning som vi hade. Herregud vilken pers! Vi fick med nöd och näppe igen takboxen och vi satt som packade sillar i bilen, det var ingen skön resa hem ;) Detta var mina inköp och de täckte halva vardagsrummet, tänk då att det var 3 stycken till... ;) haha!
 
 
Tack underbara tjejer för denna resa, guld värd!
 
 
 

10 Juli

Jag åkte till Mia, Edvin och Maja på fm. Det var kanonväder och jag och Maja badade och solade i deras lilla pool och gungade i lekparken medans Mia och Edvin byggde färdigt insynsskyddet på baksidan.
När de var färdiga tog vi en sväng med båten och grillade. Underbara sommar med människor som ligger mig varmt om hjärtat!
 
 
 
 
 
 
 
 

Medmänsklighet

Samma dag som jag kom hem från Eskilstuna tog jag mig ner på stan en sväng. Jag passade på att slå ett slag för mänskligheten, jag önskar denna underbara lilla farbrorn och hans fru det bästa!
 
 
 
 

Min första tid av semestern

I torsdags träffades Gisela och jag på stan :) Vi tog en fika på Café Årummet innan vi gick en shoppingrunda.
 
På kvällen åkte jag till Anna och Adde och åt Tacopaj till middag. Sen hade vi filmkväll och då Björn kom över en sväng. På fredagen jobbade Adde så det var bara jag och Anna hemma. Vi startade dagen med att kolla på bästa filmen Magic Mike till frukost ;) Sen la vi oss att sola och bada i poolen, sånt underbart sommarväder! :)
 
 
 
På fredagskvällen skulle Anna och Adde fira Addes pappa som fyllde år. Jag passade på att åka hem till mamma och pappa en sväng och åt mat där. Vi drack vin och kaffe med Baileys under kvällen och satt uppe till efter kl 1, så mysigt vi hade det! :)
 

På lördagen åkte vi till Rullsand och mötte upp Mia och Maja. Vi spenderade hela dagen på stranden och sen åt vi middag där innan vi åkte hem. Jag skulle ha träffat Fia under kvällen men kom inte hem förens 23.30 så det fick vänta till söndagen istället.
 
 
Innan jag hade hunnit äta frukost så ringde Fia och vi bestämde att vi skulle ut och ta en långpromenad i finvädret, det slutade på över 8 km. Fia visade mig rundan kring Gamla Uppsala högar, fina områden det finns härikring :)
Efter promenaden tog vi oss ner på stan för lite lunch och shopping. Trevligt :)
 
Tanken var att jag skulle ta bilen till Eskilstuna till Karin och Johannes på söndagskvällen men efter mycket om och men så bokade jag en tågbiljett istället. Kom fram till min kära vän vid 22 tiden :) Vi promenerade hem till lägenheten och satte oss på balkongen. Vi tog några glas vin medans vi pratade om allt mellan himmel och jord, klockan hann bli 2.30 innan vi kom i säng! :)
 

Johannes jobbar hela den här veckan så jag och Karin hade hela dagarna för oss själva. I måndags gick vi och köpte frukost/lunch vid 12 snåret. Vi gjorde en stor matig sallad som vi tog med till parken där vi senare spenderade några timmar i solen :) På kvällen käkade vi hemgjord pizza innan jag och Karin gick och satte oss på bargatan och tog en varsin öl :)
 
 
I tisdags ställde vi klockan på 9 för att vi skulle upp och träna, vi hade fått lite dåligt samvete över de öl och vin vi druckit ;) Vi åt frukost mm och kom inte iväg förens 10.30. Då tog vi en PW/joggade i 4 km samt att vi stannade till på ett utegym och körde några övningar. Sen var vi tillbaka till lägenheten en snabbis så att jag kunde råda bot på mitt låga blodsocker. Jag tog en macka och lämnade pumpen hemma. Sen gav vi oss ut på ytterligare en runda som slutade på 6 km. Det var rätt jobbigt i gassande sol men jag hade en liten vattenflaska med mig som tur var :)
När vi kom hem gjorde vi lunch. Karin värmde på pizzan sen gårdagen och det hade jag också gjort om inte jag hade glömt min pizza i ugnen medans vi åt, det var bara en enda stor kolbit där inne ;) haha... Jag gjorde istället iordning en kycklingsallad. Efter lunchen körde jag och Karin ytterligare ett styrkepass fast inne med hantlar och grejer. Vi körde på tills klockan slog 16, då var vi helt slut och tog en dusch och gjorde oss redo för en sväng på stan :)
När vi kom hem lagade vi mat och förberedde oss på en kväll på bargatan för att kolla matchen mellan Brasilien och Tyskland, herregud vilken match, tyskarna vann ju överlägset! Vi har som vanligt väldigt kul och denna kväll var helt galen, underbara människor :)
 
Idag vaknade vi upp ganska sent, lite trötta men glada :) Vi hann umgås ett tag innan jag tog bussen tillbaka till Uppsala vid 14 tiden. Skönt att vara hemma i lägenheten en sväng :) Jag har fixat och donat lite, varit ner på stan en sväng och nu är jag hemma och tar det lugnt. Passar på att uppdatera lite på bloggen om vad som händer i livet, det hinns inte med varje dag så då får det bli några rekordlånga inlägg emellanåt.
 
 
Blodsockret går som vanligt upp och ner, men mest upp. Tror inte att jag har kvar mitt fina hba1c på 51. Jag försöker njuta och ta vara på livet, jag vet att jag kommer sätta diabetesen i fokus senare, men just nu behöver jag denna paus!
 
 

Semester!

Nu är de sista dagarna på jobbet avklarade, nu har jag semester i 4 veckor! :D
Underbart!
 
I måndags jobbade jag med min kollega Karin. Vi flyttade grejer och möbler under fm sen åkte vi och gjorde olika inköp under em till skolan. En mycket trevlig dag med mycket skratt, Karin är så härlig!
 
Igår jobbade jag själv däremot. Jag satt på skolan och jobbade administrativt och passade på att röja och städa bland mina saker. Förberedde inför hösten med papper och annat i systemen samt träffade de som skulle göra golvvården under sommaren och visade dem runt i lokalerna.
Efter en heldag där åkte jag hem till Mia, Edvin och Maja :) Där åt vi middag tillsammans med några fler, busade ute med Maja och satt sen och hängde hela kvällen. Jag åkte hem vid 22.30 och kollade på film tills det var dags att sova.
 
 
 
Idag har jag jobbat hemifrån, skönt när verksamheten är nere och man kan styra över sin arbetsplats! :)
Är inte helt färdig med allt som ska göras, men kunde inte göra mer just nu så jag kanske får kika in på jobbmailen och i Agresso under sommaren och jobba undan lite. Men det tar jag ut tid för senare såklart :)
 
 
 

Tjejkväll

I lördags kom Therese och Tina på kvällen. Det var första gången de var till lägenheten :) Vi åt god middag och hängde innan det var dags för att skaka rumpa på Flustret! Karin följde med trots att hon skulle jobba dagen efter, hur kul som helst! :)
Fick fina inflyttningspresenter, tack så hemskt mycket! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fest med 7 kamp

På midsommardagen var det fest och 7 kamp hos Linus och Anna i Månkarbo :)
Sjukt rolig kväll på alla sätt och vis! Hamnade i ett superbra lag som tog hem segern efter blod, svett och tårar ;)
 
Vi var ca 20 pers på festen och vi började med att grilla tillsammans och sen körde sjukampen igång. Den avslutades sen med ett långt musikquiz som passade mig perfekt eftersom jag kunde så många av svaren ;)
Vinsten var en flaska skumpa som vi delade på!
Under natten dansade vi hejvilt runt midsommarstången, körde Twister och annat kul. En kväll att minnas! :D
Det finns en hel del filmer när vi kör 7 kampen och dansar, haha, underbart!
 
 

 
 
 
 
 

Midsommar 2014

På midsommar åkte jag hem till Östervåla och firade med min familj. Vi började med lunch och spel och efter ett par timmar började vi med middagen. Vi gjorde en hel buffé, jisses vad med mat det blev! Vi satt vid långbord ute på altanen men framåt 22 snåret efter att vi kört en musikquiz (som jag och Jennie vann!) blev vi tvugna att flytta in eftersom det bara var några få plusgrader ute, tråkigt att det  så kallt på midsommar! =/ Men men, trots den låga temperaturen blev det en trevlig kväll men familjen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Tog lillbus på bar järning när hon skulle nalla jordgubbar från tårtan ;)
 
Mitt blodsocker under midsommar var väldigt högt, redan när jag vaknade låg det över 10 och det var väldigt svårt att få ner det sen. När jag kom hem till syrran la jag mig och sov i 30 min, kroppen var helt slut efter de höga värdena. Efter sovstunden och en rejäl dos insulin piggnade jag på mig och hänge på i samma tempo som de andra :)
 
 
RSS 2.0