Dan före dopparedan!

Jag och Björn ska fira jul ihop trots att vi har separerat, så var vi iväg till stan idag för att shoppa det sista inför knytet till julbordet och de sista julklapparna. Herregud vad mycket folk det var överallt!
 
Nu är det dags för middag och uppesittarkväll tillsammans med Anna och Adde, mysigt att fira in julafton tillsammans! :) Adde ska dessutom fira jul med sin familj imorgon så vi kommer inte att träffas då, och eftersom Björn ska köpa julklappar till honom så får han ge dem ikväll istället. Som en liten minijul :)
(Eftersom vi är så många i familjen, 15 st med respektive och barn, så lottar vi varje år vilken vi ska köpa julklappar till. Då kan man spendera lite extra på en och samma person istället för att alla ska köpa något litet och billigt till alla. Barnen får såklart paket av alla:)
Vi ska göra pizza och senare ikväll blir det ost och kex, gott :)
Jag glömde dock att köpa binglotter när jag betalde all mat i kassan. Tur att Björn kom ihåg det när han sprang in en sista sväng på Gränby innan vi åkte hem :)
 

Min hyacint luktar så otroligt gott, blev glatt överraskad när den hade slagit ut under natten till idag! :)
 
 
En helt annan grej, jag blev så himla glad och förvånad då jag hittade min blogg länkad på en annan diabetikers blogg! Så himla roligt, tack! :) Jag besökte nämligen Jennys blogg www.diabetesforever.wordpress.com när jag skulle kolla in de fräcka fuck diabetes armbanden som hon gör. Jag tänker beställa ett men har inte hunnit göra iordning kuvertet än. Armbanden kostar 60 kr varav 30 kr skänks till diabetesfonden, otroligt bra och jag hoppas hon lyckas samla in en rejäl summa pengar, så skynda beställ! :)
 
Lånad bild på armbanden från Jenny! De går att få i andra färger, kontaktuppgifter till henne finner ni om ni kikar in på hennes blogg.

 
 

Filip 8 år

Idag fyller min systerson Filip 8 år! :)
Jag har varit där och fikat, ätit god mat, gett presenter, busat med fler syskonbarn och haft en trevlig stund med familjen och vänner. Blodsockret har varit helt okej men stack iväg uppåt när vi fikade. Nu är jag däremot låg pga för mycket korrigeringsdoser. 
 
Suddig bild på en superlycklig 8åring!
 
Idag är det också 4:e advent. Jag passade på att tända det sista ljuset i adventsstaken när jag åt frukost.
Älskar nedräkningen, snart är julen här! :)
 
 

CGM och Hba1c!

Jag var till diabetesmottagningen i torsdags för att lämna tillbaka cgm:en som jag lånat. Som tur var hade ingen bokat den förens i januari så jag fick behålla den till lite till! :) Alltså andra året i rad som jag har tur att ha cgm över jul och nyår!

Mitt hba1c för fyra veckor sen visade 59, nu har jag sänkt mig till 56! :) Tänk vad en cgm kan göra!
Trots brist på engagemang i min diabetes pga separation så har jag alltså sänkt mig så pass mycket, det känns helt otroligt bra.
 
Vi såg en del mönster som inte var bra i mina blodsockerkurvor. Därför ändrade vi radikalt i min basaldos.
Innan hade jag en dos under natten, sen ökade den när jag steg upp, sen minskade den på fm och sen ökade vid lunch igen och sist men inte minst så ökade den vid halv 5 på kvällen och fortsatte så till midnatt.
 
Nu har jag samma basaldos från det att jag vaknar till 16.30 på kvällen! Alltså inget hattande fram och tillbaka under dagen. Än så länge har jag bara märkt goda resultat, vilken skillnad på blodsockret! :)

Livet

Det har hänt så mycket i livet sen jag skrev här sist. Blir lite ledsen över mitt dåliga bloggande när jag ser hur många det faktiskt är som kikar in här varje dag, ska försöka ta tag i detta!
 
Största anledningen till att jag inte har skrivit är för att jag och min sambo håller på att separera. =/
Trots att det var mitt beslut så känns det såklart tungt, det är mycket som vi behöver prata igenom, lösa praktiskt mm. Men vi är vänner och håller såklart fortfarande av varandra och därför kan jag bo kvar med honom i huset tills vi båda hittar eget boende. Eftersom det blev så tätt inpå jul så har vi sagt att vi väntar med husförsäljning tills efter nyår. Så skönt att uppbrottet inte blev kaotiskt som jag hade förväntat mig, det går så mycket bättre när man kan stötta varandra.
 
 Vi har varit med om så mycket under alla år, det kommer jag alltid att bära med mig.
Tiden tillsammans med dig 25 Mars 2006 - 7 December 2013.
Du kommer alltid vara speciell för mig, alltid!
 
 
 
 

Uppdatering av diabetes och jobb i juletid!

Jag blir låg flera gånger om dagen och därefter rekyler.. att jag aldrig lär mig att pumpa in lagomt med insulin och inte ta smådoser när jag ser att blodsockret stiger efter tex lunch. Jag som nästan aldrig hade lågt bs innan jag kopplade på mig cgm:en, skärpning Nina!
Idag hade jag en helt okej dag ändå, inga låga och inga höga värden förens NU. Jag glömde ta middagsinsulin och när man äter köttbullar med mos, gräddsås och lingonsylt så stiger ju bs rätt så jävla fort. Ligger som pumpen visar på 18 just nu, men har fått i mig en redig omgång insulin så nu hoppas jag det sjunker.
 
 
Första advent igår! Så himla mysigt med det första tända ljuset, julgardinger och julstjärnor överallt :) Jag älskar julen och allt som har med den att göra. Underbart att ta fram tomtar, byta gardiner, tända ljusen, köpa julklappar mm. Har en euforisk känsla i kroppen hela december!
Första advent firade jag med några pepparkakor och glögg ensam framför en riktigt tjejfilm. Mysigt men hade hellre velat ha sällskap. Varför fira ensam?
 
 
 
 
Arbetsdagen har gått väldigt bra, fick en laptop från jobbet som jag ska ha som administrationsdator hemma utifall det blir mycket jobb, då har jag möjlighet att jobba hemifrån istället för att sitta kvar ensam i skolan på kvällarna.
Tack! :)
Dock känner jag av en förkylning. Är rätt övertygad om att den kommer från min älskade lilla busunge till systerdotter som bara skulle gosa och pussas i lördags då vi sågs. Hon var så snuvig tussan, men full fart på henne ändå såklart! <3
RSS 2.0