Solo

Jag hittade EN bild från i fredags där jag är med och inte ser odräglig ut. Alltid något ;)
 
 
 
Tänk att det redan har gått en vecka sen 25 årsfesten, sjukt vad dessa arbetsveckor rullar på.
Imorgon ska Björn åka till fjällen så jag blir solo hela helgen. Det känns lite tråkigt, speciellt då jag inte har en endaste grej inplanerad... Det är fortfarande slut mellan oss men vi bor fortfarande i huset båda två. Det ska ut till försäljning men tid och ork är som bortblåst. Jag ska ta tag i det. Kanske för att det känns så jävligt som man drar ut på det? Skönt att vi är så pass bra vänner att det fortfarande går att bo ihop. Kommer bli otroligt jobbigt igen när det är dags att flytta. Blir som ännu en separation =/

Så... ja, det kommer bli jättetomt i helgen, men jag hoppas han får det bra där uppe med skoteråkning och att jag hittar något vettigt att fördriva tiden med. Att vara ensam är inte min grej, vill alltid ha någon nära.

Välkomna hem!

I tisdags kom min älskade storasyster Anna och Adde hem från Jamaica! :)
De verkar ha haft det jättebra och jag blir så avundsjuk när jag ser bilder på sol, strand och hav! Jag vill också åka iväg, skulle vara så skönt att komma bort ifrån allt ett tag.
 
Men som diabetiker och gluten så tycker jag att det är lite knepigt att resa. Det är så mycket extra som man ska ha koll på och planera inför. Otroligt drygt men såklart värt det när man har kommit iväg :) Nu är det snart 4 år sen jag reste till värmen och 2 år sen jag var till London med min familj för att fira pappa som fyllde 60 år.
 
 
Jag hade i alla fall skottat, tagit in posten, vattnat blommor mm hemma hos min syster medans de var borta så jag fick lite presenter som tack!
Denna termos fick följa med mig till jobbet idag, den var perfekt! :) När jag sitter och jobbar vid datorn så hämtar jag ofta kaffe, ställer ifrån mig koppen medans jag grejar med pappaer och ringer. När jag väl kommer ihåg att jag har kaffet där så har det kallnat.... Så denna kom väl till hands! Kollegorna är bra avundsjuka på bling blinget ;)

 
Jag fick även dessa otroligt fina flip flops! Mina gamla slängde jag i somras då de gick sönder, de bästa jag haft hittills. Hoppas dessa blir mina nya favoriter!
 
Sist men inte minst, jag fick dessa ursköna shorts! Hoppas på att veckorna rullar på så att sommaren snart är här, tänk så skönt att glida runt i dessa! Dock ingen ficka för pumpen, men den kan jag ju sätta fast i sidan med clipset :)
 
 

Iphone 4s

Idag hämtade jag ut ett paket på posten. Min efterlängtade jobbmobil har kommit! :D
En vit Iphone 4s, ingen 5:a tyvärr men den är ju riktigt bra ändå! :)
Nu väntar jag bara på mitt SIMkort så ska jag äntligen få igång den.
Nu kan alla mina kollegor kontakta mig när de är sjuka, jag kan lämna ut mitt nummer till företag och andra personer som jag är i kontakt med via jobbet, föräldrar kan kontakta mig där om de har frågor om skolvalet / busskort eller andra administrativa frågor och jag kan fota barnens aktiviteter som ska läggas ut på fritidsbloggen!
Ja, en jobbmobil kändes absolut nödvändig. Min chef ringer och sms:ar i tid och otid, skönt att slippa använda sin egen mobil till detta.
 


Jag beställde ett rosa silikonskal till den också, bra för mig eftersom jag alltid lyckas tappa mobilen i golvet och så...
 
 
 

Jennies 38 årsfest!

Jag glömde skriva om syrrans 38 års firande förra helgen i Östervåla :)
Det var en hel del släkt och vänner på besök under dagen. Jennie och Björn bjöd oss på jättegod mat och fika. Sen på kvällen då många hade åkt hem och alla syskonbarnen hade åkt hem med min mamma och pappa. Då var vi 6 stycken kvar som satt och drack, körde musik quiz och spelade spel till 4 på morgonen. Åh vilken rolig kväll det var, hade sjukt kul! :D Till kaffet på kvällen fick vi avec, men det slank i ca 15 små glas till av olika likörer. Usch vad de gjorde sig påminda senare under natten, allt snurrade så jag gick och la mig. Men jag mådde hur bra som helst på morgonen, otippat men bra :) Även under denna natt låg jag högt. Det verkar inte som att mitt bs sjunker alls under natten efter alkoholintag? Någon mer diabetiker som känner samma?
 

Kristin och Jennie

Björn, Mia och Nalle

Min syster Mia :)
 
Både jag och Mia sov kvar hos Jennie och Björn. Sen åkte vi hem till min mamma och pappa på kvällen och åt god mat och umgicks. Det visade sig dock att Mia var magsjuk på söndagen och jag var livrädd att bli smittad. Först trodde vi att hon var bakis, men mot kvällningen förstod hon att hon blivit smittad av sin kollega. Hon blev hemma från jobbet i början av veckan, likaså hennes sambo som också var smittad och riktigt dålig.
Jag märkte aldrig något och har, tack och lov, klarat mig från min värsta fiende!
 
 

Giselas 25 årsfest!

Veckan har gått i rasande fart!
Har inte så mycket roligt från vardagen att berätta. Det har varit mycket jobb, möten och höga blodsocker. Tråkigt värre ;)
 
I fredags slutade jag i alla fall lite tidigare för att åka hem till Gisela (www.giselasdiabetes.blogg.se), hon har fyllt 25 i veckan och skulle firas med en härlig tjejmiddag som avrundades på Flustret :)
Vi blev bjudna på jättegoda snittar och fördrink. Sen fick vi Pulled Pork som hon hade tillagat i 8 timmar, köttet blev gudomligt gott :) Vi åt, drack och snackade i flera timmar, sen insåg vi att klockan var ganska mycket så vi ringde taxi och tog oss ner på stan till Flustret. Det var inte så mycket folk när vi kom men det blev en riktgit kul kväll med mycket dans och drinkar :)

Födelsedagsbarnet <3
 
Tjejerna :)
 
Vi gjorde Rosa pantern, de blev väldigt goda!
 
Jag mådde som ett as när vi skulle hem, men jag spydde aldrig. Fy fan vad man ångrar de sista drinkarna då allt snurrar och man mår skit. Jag skulle ha ätit något när jag kom hem men fick inte ner något alls, inte ens vatten gick ner särskilt bra. Jag tog inga blodsocker på krogen vad jag minns, inte heller något insulin. Det är alltid samma sak när jag dricker och jag blir lite rädd för hur mycket man släpper ansvaret över sin diabetes när alkoholen rullar in.
Jag sov kvar hos Gisela i deras gästrum och eftersom jag mådde så dåligt under natten så kom hon in till mig några gånger och hjälpte mig kolla blodsockret. Jag låg på 19 när jag la mig, sen var det högt hela tiden tills kl 12 tagen efter då jag "vaknade" på 7.9.
 
Tur att någon annan har förståndet att ta ansvaret när jag själv är dum och släpper taget... GIsela mådde i alla fall bra, trots att hon bara var "salongsberusad" när vi blev hämtade på natten ;) haha, Gisela förstår vad jag menar...
 
 

Snö, födelsedagsfirande och högt blodsocker

Här hemma snöar det hur mycket som helst. Tog mig ut på en skön promenad.

 
 
Mitt bs har legat högt sen inatt. Jag hade 7 i bs när jag gick och la mig, sen vaknade kl 6 och då låg det på 17. Det berodde nog på att jag åt chips på kvällen och det höjer alltid mitt bs väldigt mycket under natten,. Jag fick ner det till 8 innan frukost och sen hade det stigit till 15 innan promenaden.
Har inte kollat läget sen jag kom hem igen, just nu har jag bara huvudvärk och måste göra mig klar inför födelsedagsfirande. Min äldsta syster fyller 38 idag, Grattis! :)
 
Denna sjukdom gör mig så fruktansvärt trött,. Just nu saknar jag cgm och en gnutta motivation till att ta hand om mig själv.

Blodsockerfall

Äntligen helg! Den är så efterlängtad :)
Sovmorgonen som väntar är oerhört välkommen!!
 
Idag råkade jag ut för något läskigt. När jag åkte från jobbet kände jag mig hög, kollade bs som visade 18!
Jag tog några enheter insulin och åkte till mataffären. När jag kom hem ca 1½ timme senare kände jag mig så fruktansvärt konstig. Jag var svag i kroppen och kände mig yr. Kände mig låg men trodde det var helt omöjligt eftersom jag var så hög för inte så längesen. Jag kommer ihåg att när jag tänkte på saker kring jobbet så fick jag inte i hop det, mina tankar stämde inte och hade någon sagt hej till mig hade jag knappt förstått att man skulle säga hej tillbaka. Alltså det är så svårt att förklara hur hjärnan fungerar när man är låg, den kopplar inte som normalt!
När jag iaf satte mig på huk för att sätta i laddaren i mobilen så trodde jag att jag skulle svimma. Tog tag i bordet och försökte verkligen skärpa till mig att vakna. Då tog jag ett bs som visade på 3.2!
Jag drack stark saft och åt några chokladbitar som jag lyckades få tag innan jag la mig i sängen. På bara någon minut så var jag toksvettig som om jag hade sprungit ett marathon och hjärtat hamrade på. Det svartnade för ögonen och då kände jag paniken komma. Jag hade nämligen kollat hur mycket insulin jag hade kvar i kroppen och det visade på typ 1.24 enheter, bara vetskapen om att jag hade så mycket i kroppen som fortsatte att sänka mitt bs gjorde att jag blev jävligt rädd.
 
Det var ett tag sen jag kände mig så fruktansvärt dålig när jag fått känning medans jag varit vaken.
När man vaknar mitt i natten och är låg, då är alltid känslan och fruktansvärda paniken densamma. Men när man är vaken så brukar man ju ha en hint om att bs är påväg ner och oftast hinner man göra något åt det i ett ganska tidigt stadie. Nu kom det lika fort som att man skulle ha sprungit in i väggen.
 
Diabetes is a bitch.
 

Full rulle veckan lång!

Jag har jobbat hårt sen i måndags, men hinner nog inte med allt som behöver göras administrativt på jobbet denna vecka. Så frustrerande, men det kommer säkert att lösa sig!
Idag har jag varit på administratörsmöte hela fm och jobbade ensam på fritids under em, så alla uppgifter jag behövde göra för skolan idag har fallit mellan stolarna och därför behövde jag granska fakturor mm när jag kom hem. Så skönt att kunna göra det hemifrån så jag slipper stanna kvar länge på jobbet. Nu kan jag åka hem då jag slutar, äta middag och sen jobba vidare. Det underlättar en hel del för min diabetes! :)
 
 
Bilden är tagen den 3 januari då jag jobbade hemiifrån hela dagen med att bland annat granska fakturor, boka kurser, jobbade i olika system och skapade en fritidsblogg. Så fort jag lämnade stolen för att fylla på kaffekoppen så satte sig Gibson där ;)
 
 
För övrigt har jag gått min andra pw denna vecka, förra veckan blev det 4 pw :)
Idag började jag gå på 15 i bs, det låg högt eftersom jag tog mindre insulin till middagen.
När jag kom hem 3 km senare och efter att ha skottat hela uppfarten åt min syster som är utomlands så låg jag på 5.3 i bs och det var påväg ner. Eftersom jag låg så högt när jag började gå så lät jag pumpen gå på vanlig basaldos hela tiden.
 
Nu ska jag sova, god natt :)
 
 

Söndag

Rätt lugn dag så här långt, skönt för då är jag mer än redo att kasta mig in i arbetsveckan som väntar :)

Jag gick upp strax innan 10 för att dricka saft, vaknade nämligen på 3.4 i bs. Sen gick jag och la mig i sängen igen medans kroppen återhämtade sig. Sen åt jag en god frukost i soffan med en bok. Jag köpte två böcker av Viveca Sten, hon som skriver om morden i Sandhamn, på Mickelsmäss förra året. De böckerna är så bra, älskar dem!
Eftersom jag planerade att ta en promenad efter frukosten så tog jag mindre insullin, men så fastnade jag lite väl länge i soffan och glömde bort tiden. När jag väl tog mig ut på promenaden hade bs stigit till nästan 17.. Suck, jag + diabetes och planering, vilket skämt!
Jag tog två enheter och lät pumpen gå på vanlig basaldos under den 4 km långa promenad med min syster Anna i snöblåsten. När jag kom hem låg jag på 3 i bs så det var bara till att dricka saft igen och ta det lugnt en stund. Nu har jag precis tagit mig en varm kopp kaffe och ätit två knäckemackor till. Nu får fanimig de dåliga blodsockervärdena vara väck för dagen! =)
 
 
Tror jag ska hänga i soffan ett tag till....

Födelsedagsfirande...igen!

Jag och min familj var till min syster Anna och grattade henne idag! :) Hon fyller egentligen den 14:e men då är hon och solar i Jamaica. Avis! Vi fick både god mat och fika, och jag lyckades hålla blodsockret runt 10.
Jag måste bara säga att december och januari inte är mina favoritmånader om man tänker på diabetesen. Det är så sjukt många födelsedagar och annat firande där man äter (mycket) gott och sött!
Ungefär så här ser det ut i min familj...
 
December
22 - Systersonen Filip fyller år (Min kusin fyller år)
24- Julafton (Min moster fyller år)
30- Min födelsedag
31- Nyårsafton
Januari
2- Min syster Marie fyller år
14- Min syster Anna fyller år
18- Min syster Jennie fyller år
Februari
4- Min bror Tommy fyller år
Vi är alltså 5 syskon, Jennie är äldst, sen Marie, Tommy, Anna och sen jag.
 
Jag fick en fin bukett rosor av Jennie och familj eftersom de var i Östersund på min födelsedag, tack! De lyser upp fint här hemma.
 
Det var i alla fall många som tyckte paracord armbandet och nyckelbandet blev fina, så jag hämtade snörena här hemifrån  så fick några av dem knyta egna ;) Kul att det blev succé! Nu ska jag beställa hem mera band och nyckelringar.
 
Annars har kvällen varit sjukt lugn och jag har inte haft något speciellt för mig. Så  fruktansvärt tråkigt... nästan så man funderar på att jobba lite. På en lördagkväll?! Tragiskt....
 
 
 
 

Paracord

För flera veckor sen köpte Björn hem Paracordband och några nyckelringar. Jag var med och valde färger, Björn ville ha svart och vitt medans jag valde mörkgrön och ljusrosa.
Jag hade glömt bort banden men kom och tänka på dem igår. Jag kollade in några filmer på alla hundratals olika band man kan knyta och när jag väl hade bestämt mig för färgerkombination och mönster så blev resultatet ett armband och en nyckelring! Så himla roligt att pyssla med! :)
 
 
 
 
Så sjukt nöjd, älskar färgkombinationen och mönstret tillsammans med den blomformade nyckelringen!
 
 

Diabetes

Blev så glad när jag tog in posten idag!
Kommer ni ihåg armbandet som jag tipsade om? Jag beställde ett, la brevet på lådan i torsdagskväll och fick alltså detta på posten idag! Så glad, tack Jenny!
 
 
Jag specialbeställde detta armband, det ska ju egentligen stå "fuck diabetes" på dem. Men eftersom jag jobbar med barn och ska föregå med gott exempel och använda vårdat språk så vågade inte jag gå runt med ett sånt. Därför bad jag Jenny att skriva bara "diabetes" eller "diabetes typ 1" på mitt om det gick bra för henne, annars skulle jag bara ha mitt "fuck diabetes" armband på mig när jag är hemma.
 
 
Glöm inte att beställa ett du också! De kostar 60 kr och hela 30 kr går till barndiabetesfonden! :)
www.diabetesforever.wordpress.com/fuckdiabetes
 
 

Är huvudet dumt får kroppen lida

Varför ska det vara så förbaskat svårt att skärpa sig när det gäller blodsockertagning och att byta allt som behövs till pumpen i tid? Igår var jag inte särskilt observant och därför får jag skylla mig själv att det blev som det blev.
 
När jag gick och la mig vid 00 så kollade jag bs, första gången på 9 timmar, det låg på 21.8!
Jag trodde helt klart att det berodde på Maxmålet som jag åt kl 20 till middag, fettet fördröjer ju bshöjningen så jag var helt övertygad om att det var orsaken. Dock hade jag en tanke på att det var några dagar sen jag bytte injektionsställe och det kan ha blivit dåligt så insulinet inte kommer fram ordentligt. Men eftersom jag skulle sova så ville jag inte byta just då. Jag tog 5 enheter och efter en timme hade bs gått ner till 20.1, skönt tänkte jag och somnade i tro om att det var på väg neråt.
 
Sen vaknade jag på den underbara siffran 22.4 imorse! Med illamående och huvudvärk som hette duga..
Det var alltså injektionsstället som var för gammalt och inte fyllde sin funktion helt enkelt. Kollade ketoner, vilket visade en liten ynka höjning, tack och lov att det inte var mer. Det väntade nämligen en viktig planeringsdag på jobbet där det gällde att vara skärpt, i början trodde jag att hela huvudet skulle sprängas och ögonen ploppa ut, men jag hade tur och mådde bättre efter några timmar... ;)
Sen gick arbetsdagen i en rasande fart och jag fick mycket gjort och dessutom mycket beröm från chefen! Åh vad det känns bra!
 
 
 
 

Fel dygnsrytm

Hur i hela friden ska jag kunna vända denna galna dygnsrytm som den långa ledigheten har medfört?!
Jag som är morgonmänniska har förvandlats till nattuggla, jag lägger mig mellan 2-3 på natten och kliver inte upp förens efter 12.
 
Detta påvärkar såklat mitt bs. Dels att man äter något långt in på natten och att morgondosen kickar igång vid ca 6.30 och jag går upp långt senare. Jag har ingen ledighetsprofil på pumpen utan kör samma som när jag jobbar. Vi såg på cgm kurvan att jag hade fått lägre bs under dagarna men att det hade blivit högre på nätterna istället. Men vi ökade inte basalen på natten eftersom ledigheten snart är slut och då kommer förhoppningsvis värdena bli bra när jag kommit in i vardagen igen.
Det värsta jag vet är att mixtra med nattdosen, tyker det är så jävla läskigt eftersom det är mycket som kan hända när man sover. Fy fan för låga värden, tänk om man inte vaknar i tid?!
 
 
Sov jättedåligt inatt av många orsaker, sen var jag tvungen att gå upp 8.30 för jag skulle gå över till syrran och färga slingor på henne. Kände mig död och tog till min kompis Kaffe, en riktigt uppiggande vän! Nu ska jag göra mig iordning för att möta upp min andra syster på Gränby, jag hann aldrig förbi där i lördags så nu vill jag spana in (det lilla som finns kvar?) på rean.
 
 

Ett äventyr i sig..

FIlmen igår var helt i min smak! Det var inte bara jag som älskade skämten, hela salongen satt och gapskrattade under filmens gång ;)
 
 
 
Innan bion åt vi middag på Jalla Jalla på stan. Även fast maten var uppäten sen länge så satt vi kvar och pratade i mer än en timme till. Sen gick vi iväg och köpte godis mm. Det gick inte riktigt som planerat igår, men jag får helt och hållet skylla mig själv för mina val. Jag hade tänkt att bara äta popcorn och dricka vatten på bion för att skippa den rejäla blodsockerhöjningen, men eftersom Gisela skulle ha godis så hakade jag på och skulle bara köpa en "liten" påse. Det blev dock rätt mycket och det åts en hel del till filmen.
 
Innan jag åkte till stan vid ca 17 tiden, larmade pumpen att det var 20 E insulin kvar, men eftersom jag hade lite bråttom och visste att jag gör av med ca 30-35 enheter/dygn så skulle det inte vara någon fara. Därför tänkte jag äta sallad och just dricka vatten och bara äta popcorn under kvällen så att insulinet skulle räcka.
Salladen och lightläsk till middagen fixade jag och tog 1.5 e insulin, låg på 8 i bs innan och 8 i bs efteråt.
Men när bion drog igång hade jag endast 10 enheter kvar i pumpen. Jag visste att det skulle dröja ca 3 h innan jag var hemma igen, jag hade ca 1 e/timmen på basal så 3 e skule slukas bara av det. jag tog 5 e insulin till godiset och hoppades att det skulle räcka en bit på vägen. Men nej. När vi kom ut ur salongen låg jag på 20 i bs och hade 2 eheter kvar i pumpen. Jag tog 1 e till och lät en vara kvar eftersom jag visste att den skulle räcka en timme till.
 
Varken jag eller Gisela hade extra sprutor eller insulin med oss och eftersom vi har olika pumpar med olika injektionsset så kunde jag inte koppla på mig hennes pump och ta en dos. Men istället för att Gisela skulle åka buss så skjutsade jag hem henne och fick låna engångssprutor och en flaska insulin av henne. Jag tog 4 enheter på plats och sen åkte jag hem efter ett tag. När jag kom hem låg jag på 6.4 i bs :)
 
 
 
Alltså dessa sprutor, det är sån nostalgi för mig! Det var, som säkert för många andra också, mina första sprutor! Jag hade dessa tills jag fick pennor att ha ampuller med insulin i. Innan dess hade jag dessa och fick dra upp insulin ur flaskor. På kvällen skulle det blandas snabb och långtidsvärkande fick man dra upp ur två flaskor... åh vilka minnen!
 
En sak är säker, jag blev inte ett dugg sugen på att gå tillbaka till sprutor, älskar pump!

Myskväll i stan

Ikväll vankas det middag och bio med Gisela! :)
Vi ska se Hundraåringen, det ska bli så kul för jag har hört mycket gott om den filmen.
Gisela och jag har inte träffats sen i oktober-november tror jag? Så vi har en del att prata ikapp om!
.
Nej nu är det dags att göra sig i ordning och åka. Tänkte hinna förbi Gränby och kika lite på rean innan jag ska ner på stan. Hoppas det finns något kul att lägga pengarna på :)

35 års kalas!

Eller halvvägs-till-70-års-kalas kan man ju också säga ;)
Vi firade min syster Marie igår! :) Vi bjöds på armenisk mat som är så underbart gott, prinsesstårta och kakor till fika och en massa gott att dricka :)

Fina syster som hade ordnat allt så bra, tack för en trevlig kväll och natt! <3
 
En underbar bukett som hon fick av mig.
 
Vi skojade och satte ljusen som 53 när vi bar ut den, men sen var vi snälla och ändrade tillbaka ;)
 
Min glutenfria prinsessbakelse, den var så god! :)
 
Maja stod för underhållningen <3

Vill inte kolla bs

Det är så tomt utan cgm, jag vill ha tillbaka den och behålla den för alltid! :)
Jag har tagit max 10 bs sen jag lämnade tillbaka den, så dåligt. Det känns tråkigt och jobbigt att leta upp och släpa fram alla grejer för blodsockertagning, det gör ont i fingrarna och det tar en massa tid... ja ursäkterna är många för att slippa sticka sig.
 
Mitt HbA1c låg på 57, förra gången var det 56, så ökningen är ingen fara och beror kanske en del på ledighets-levandet?! Det har varit julavslutning på jobbet, After Dark tillställning, 2 födelsedagskalas, julafton (2ggr) och nyårsafton på dessa 14 dagar extra med cgm, kroppen chockas av all god mat, fika, snacks och alkohol!
Att man lever...?!
 
Det sjuka är att mina cgm kurvor var jämna och fina! Min ssk mailade mig dessa så jag kan utvärdera dem lite extra här hemma.

Återlämna cgm

Morgondagen bjuder på jobb och sen sjukhusbesök på diabetesmottagningen, återigen dags att lämna tillbaka cgm:en. Undrar om jag får ta ett hba1c till, tänk om det har gått ner ännu mer?! :)
Känns i alla fall som att basaländringarna vi gjorde sist har fungerat väldigt bra, så jag hoppas på bra resultat. Dock kanske jag inte ska räkna med för mycket sänkning eftersom det bara var 2 veckor sen sist.
 
Imorgon är det ju den 2 januari och det är min storasysters 35 års dag! Grattis Mia! :D
Hon ska firas med buller och brak på fredag, ska bli så kul! <3

Resumé av veckan som gått!

På de 9 dagar som gått sen jag skrev sist har jag hunnit med att:
 
* Fira jul hemma med min familj! :) Alltid lika mysigt att träffa alla och vi tiitade bland annat på Kalle Ankas jul, åt god mat, fikade, öppnade julklappar samt spelade biljard och kort in på natten. Lilla Maja sov i resesängen bredvid min och Björns säng. Hon sov från kvällen till kl 8 på morgonen! Då var vi upp, gjorde välling och bytte bjöja, sen mös vi i min säng tills hon somnade om och vi vaknade 9.30 :) Älskade unge!
Mina julklappar: Örhängen, LCC schampo och balsam, boken Economista, 8 st dessert/drinkglas, En påse med Glögg, glöggmuggar, te, tesilar mm, vinglas, fotoalmanacka på Maja mm.
 
 
 
 
 

 
 
*Juldagen spenderades först och främst hemma i Gåvastbo, på em/kväll åkte vi till Månkarbo och sen hade vi filmkväll och drack drinkar ur mina fina glas jag fick av Björn :)
 
*Annandag jul åkte vi varsin bil upp till Hälsingland för att fira jul med Björns familj. Jag ville följa med upp men visste inte när jag ville åka hem så därför var det bäst med varsin bil. Vi åt god mat, umgicks. öppnade paket och när de flesta åkt hem till sitt stannade jag och Björn kvar hos hans syster och kollade på film och drack goda drinkar och likör. Vi sov kvar där.
 
*Den 27:e åkte vi till Sundsvall och besökte deras badhus med Björns syster och familj. Vi var där några timmar och Björn, Kristina och Jonathan provade på att surfa! Kul grej som jag också ville prova men jag vågade inte eftersom jag hade den stora cgm:knappen på och var rädd att jag skulle slå i den eller att den skulle lossna =/ Alla tre sa att det gjorde lite ont när man ramlade av surfingbrädan och ner på underlaget och de hade blåmärken allihop efteråt,
Jag vågade inte bada med pumpen på eftersom jag inte hade några sprutor med mig överhuvudtaget till Hälsingland, de hade jag glömt hemma Jag vågade inte riskera att det skulle hända något med pumpen i vattnet. Men jag hade bs mellan 7-10 under hela badtiden, men efteråt sköt det i höjden och var svårt att få ner!
Efter Sundsvall åkte vi hem till Hassela och sov där.
 
*Den 28:e. Vi umgicks med Björns pappa och Birgitta under dagen, sen åt vi ute och hälsade på Birgittas mamma innan det var dags för mig att åka hem.
Det var tungt att åka hem själv och lämna dem där uppe, men jag är glad över all tid som jag fått tillsammans med Björns familj och är tacksam över att vi fortfarande har bra kontakt,
Jag laddade upp med druvsocker och var helspänd över hur bs skulle vara under resan hem. Jag var helt ensam och skulle köra 3 timmar på E4:an. En gång när jag körde hem den vägen fick jag lågt bs och var tvungen att köra tills vi kom till första avtagsvägen för att kunna hämta druvsockret bak i bilen. Vansinnigt läskigt tyckte jag, tänk om jag hade kört ihjäl någon!
Blodsockre låg iaf stabilt mellan 5-13 under resan hem, tack och lov :)
 
*Den 29:e. Dagen före min födelsedag! :) Jag åkte till Uppsala för att möta upp min syster, vi åkte tillsammans till en av hennes kompisar för att göra naglar! Jag fick det som present av familjen och jag är supernöjd. Dessa kommer hålla i ca 3 veckor sen ska jag avgöra om jag vill bygga nya eller ta bort dem. Björn kom hem på kvällen och jag förberedde inför den stora dagen....
 
 
*Den 30 december och min 24 årsdag! :) Firades tillsammans med vänner och familj. Tack snälla för alla fina presenter och trevligt sällskap.=) Vi åt älgstek med potatis, sås och gele samt sallad, så underbart gott!
Till efterrätt serverade jag bland annat en väldigt god kompott i glas! Jag hade digestivekex i botten, lite vanilj/citrus kesella uppepå, egen jorgubbssås, färska jordgubbar samt lite choklad på toppen! Så gott! :) Sen bjöd jag på andra hembakta kakor till kaffet också :)
I present fick jag bokhyllor, cake eyliner med pensel, en kofta från Gina Tricot, presentkort på IKEA och handels, cider, lotter, örhängen, hårklämmor mm.
 
Kolla in bilden längst ner, det är mitt bs under hela dagen, sjukt bra! :)
 
 
 
 
 
*Nyårsafton firades hemma hos kompisar här i Månkarbo, vi var ca 20 personer med vuxna och barn :)
Det bjöds på underbart goda snittar och välkomstdrink till förrätt, sen oxfilé med tillbehör till varmrätt och sen cheesecake med daim till efterrätt :) Allt var jättegott och jag lovar att man var mätt när man gick hem ;) Det dracks goda drinkar, cider och öl under kvällen och strax innan 1 drog vi oss hemåt, nöjda och belåtna :)

 
Hoppas ni alla får ett underbart 2014! Gott nytt år!
RSS 2.0