Dags att sätta igång med träningen ordentligt!

Förra veckan började jag och några tjejkompisar att gymma. Dags att sätta igång med träningen igen efter semestern!
 
Det som är jobbigt så här i början av träningsperioden är att prova ut en ny rutin med mat och insulin som är bra för blodsockret. De två första gångerna har jag misslyckats.
Första gången låg jag bra i bs före och under träningspasset. Men inom en timme efter avslutat pass låg jag på 18! Fick ner det till 12 innan jag skulle sova och vaknade sen på 3.
 
Andra gången jag gymma var nu i lördags. Då hade jag missberäknat insulinet till lunchen så jag låg på 15 då vi skulle börja, Det var inte lätt att fokusera och prestera bra då jag var trött, törstig och bara ville lägga mig ner och sova. Jag sjönk endast ner till 11 i bs det passet.

Idag hann jag bara innanför dörren, byta om, packa gymväskan och äta en liten tallrik med fil och musli innan det var dags att träna. Låg på 11 i bs innan träningen, 9 och sen 8 under passet och avslutade på 7! Tog 2 enheter direkt när vi slutade + 2 enheter till när jag kom hem och åt middag. Efter det steg bs bara till 9 och sen ner till 3. Har verkligen sprungit runt och tagit disken, tvätten, strykt, plockat undan saker, varit ute och vattnat blommor mm så det var nog inte konstigt att jag blev låg.
 
Jag var tvungen att dricka lite saft samt äta en knäckemacka för att häva det låga blodsockret, + att jag fortfarande har 1.5 enheter insulin kvar i kroppen. Hoppas på en bra natt, ska nog ställa ner basalen lite så jag slipper det låga värdet imorgonbitti.
 
Dagen i övrigt spenderades ute i Fjällnora för planeringsdag och kick off! Vi startade dagen med sammarbetsövningar, sen lunch och fika samt konferens. mitt bs under arbetsdagen: 14-17 :(

Heartbreak

Några tjejer och jag brukar alltid åka på kryssning när grabbarna är på Getaway. Men i år var det bara jag och Therese som kunde göra nått den här helgen, alla andra är borta på semester eller jobbar. Därför skjuter vi upp kryssningen och drog iväg till Gävle istället. Vi checkade in på hotell och besökte deras gym innan vi gjorde oss i ordning för middag på Brända Bocken och sen utgång på Heartbreak! :)
 
Supermysig dag och kväll, så värt att komma bort och unna sig något med en vän! Vi bodde på Scandic och det var ett jättefint hotell med fina rum och superbra frukostbuffé mm. Vi hämtade is ur deras ismaskin i hallen, perfekt att lägga i vinglaset!
 
Blodsockret var inte det bästa, som alltid när man dricker alkohol. Jag får alltid lite dåligt samvete dagen efter då man inser vad kroppen faktiskt får stå ut med för en partykväll. Under kvällen drack vi några cider, en shot, en öl, en drink och sen delade vi på en flaska vin. Vaknade på 20.8 i bs kl 6 imorse. Törstig som bara den och myror i hela kroppen. Pumpade in 3 enheter och vaknade på 12 tre timmar senare.
Jag glömde bort att kolla bs regelbundet och att ta insulin till allt jag drack. Men nått bs blev det och nån skjuts insulin då och då under kvällen.
 
Men som sagt, jag hade väldigt kul och har ännu en kväll att minnas! 
 
 

Min sommar 2013

Det här har jag bland annat ägnat mig åt i sommar:
Massor av loppisar, Hälsingland, födelsedagar, auktion, båtturer, fester, möhippa för kompis, bröllop, trädgård, shopping i mängder, middagar på restauranger, familjen, sol och bad, Sundsvall, glutenfria pizzor från pizzeria, krogen, utflykt med hotellnatt i Stockholms skärgård, bilbingo, barnvakt, cafébesök, bebisgos, femkamp, fiske, grillkvällar, vänner, en heldag i Stockholm med systrar, minigolf, promenader och mycket mer!
 
Fem veckor går väldigt fort! Jag har redan spenderat en hel vecka på jobbet men det känns som att hjärnan fortfarande har semester. Det var först idag som jag verkligen kom igång ordentligt och satte fart på en massa arbeten och uppgfter som skulle göras. Jag har nu börjat arbeta 10% som administratör på skolan och ska gå kurser under hösten så att jag kan ta över mer och mer så det till slut landar på 25%. Sen har förskoleklass och fritids de resterande procenten upp till 100.
Det känns väldigt kul med administrationen, men många grejer kan vara kluriga, som tex fakturering. Men snart hoppas jag att jag får kläm på det! :)
 
Blodsockret under semestern har legat relativt bra. Lite berochdalbana såklart eftersom jag inte har haft några vidare rutiner! Har haft många låga värden under min första arbetsvecka, ska försöka sänka basaldosen något och se om det blir bättre.
Jag har inte velat sitta med bloggen på semestern, jag har verkligen försökt släppa diabetesen och jag har mått så mycket bättre av att inte skriva ner allt här. Men nu kändes det okej igen, hoppas att det håller i sig för jag vill verkligen dokumentera lite förändringar jag gör med insulinet nu när jag börjar jobba igen.
 
Här kommer en blandad kompott med bilder från semestern, de första från Instagram: __NINA89  :)

Bad i Stockholms skärgård  Aukion i Hälsingland
Resan upp till Hälsingland
Minigolf med Björn i Ängskär

Jag och min syster på bröllopsfest!

Jag och Therese på bröllopsfest!
Jordgubbar i från vårt eget jorgubbsland
Fikapaus i shoppandet i storstan med fina systrar!

Sol, bad och korsord hos mamma och pappa!
Gibson
Möhippa för underbara Maria! :)
Skål för brudparet!
Möhippemiddag på Koh phangan

Barnvakt åt denna älskade lillfian <3

Korv- och fikaförsäljning på auktionen :)

Fest hon Sunesson

Jag och Björn
 
Älskade lilla Maja smakade glass för fösta gången! :)
Min fina vän Gisela! www.giselasdiabetes.blogg.se

Fest på altanen
Kära syster :)

En och en annan öl har gått i under semestern :)
8-års kalas på Gocartbanan
En tur till Sundsvall, där vi hittade två glutenfria pizzerior!
Hotellfrukost!
 
Min härliga kaffeburk som jag bland annat fick välja från auktionen :)
Friskt och iskallt källvatten i närheten av Stakholmen, Hassela
Gibson <3
 
Jag har så många fler kort jag skulle vilja visa, bland annat från bröllopet och minisemestern till Stockholms skärgård. Men min dropbox är full och fotona har inte lagts över till datorn än. De kommer säkert upp i ett senare inlägg. Nu har ni i alla fall sett en del utav min sommar! :)
 
 
 
 
RSS 2.0