Just do it!

Nog märktes det att jag började jobba idag. Redan 06.30 började de första sms:en och samtalen rulla in om att flera av mina kollegor var sjuka. Det var bara till att sätta igång och planera och organisera om i verksamheterna och ringa ett och ett annat samtal medans jag sminkade mig, åt frukost och klädde på mig. Allt för att få ihop dagen... Jag lyckades ialla fall placera ut folk utan att ta in vikarie, så skönt! :)
 
Det var så himla roligt att träffa barnen igen, åh vad jag har saknat dem! Det verkade som att jag var efterlängtad, så kul! :) Förmiddagen spenderades med förskoleklassen och på eftermiddagen jobbade jag administrativt samt var iväg på kursen med chefen. Vi hade riktigt kul men oj vad det snurrar i huvudet av all statistik, ekonomi och annat! :)
 
Hör och häpna, när jag kom hem gav jag mig ut på vårens första gång/löptur! Det var riktigt skönt och fruktansvärt jobbigt ;) Invigde mina nya löpartights, borde kanske ha tagit en storlek mindre eftersom de åkte ner lite när jag sprang. Men de får duga nu så kan jag köpa trekvartstights i mindre storlek när det blir varmare ute.
 
 
Kolla min nya fina ROSA vattenflaska från Röhnisch, älskarn!
 
Det blev lite dåligt med ätandet under em. Men det var ju pga av kursen där de bara serverade kakor till kaffet, de innehöll gluten så jag kunde inte äta. (Lika bra det!)
 
Lunch: kl 10.45
Ätbart innan träning: Två knäckemackor och vatten 16.30, bs 8.9
Startade gång/löpturen: 17.00 med bs på 11.7
Blodsocker efter rundan samt mage/ryggövningar en timme efter starttid: 7.8! Tog 1.5 E insulin. Varit utan pumpen i 1 h.
 
Tänk var bra det kan bli när man inte oroar sig till döds innan man ska ut på en träningsrunda! Jag bestämde mig i bilen hem att jag skulle ut och springa. Sen tog jag det därifrån med mat, insulin och andra förberedelser. Så skönt om det skulle kunna fungera så här bra i fortsättningen. Nu väntar jag på att middagen ska bli klar. Gud så skönt att ha träningen gjord för dagen, nu kan jag göra vad jag vill ikväll!

Söndag med skräckblandad förtjusning

Ja snart är denna söndag över och slutet på min sjukvecka! Imorgon ska jag tillbaka till jobbet och det känns bra att få komma igång igen :) Ska lära känna en ny kollega samt åka på kurs på eftermiddagen tillsammans med min chef och en annan administratör. Vi ska gå igenom systemet Hypergene.
Dock har jag söndagsångest delux! Försöker dämpa den med en god kopp kaffe och lite bloggande. Sen ska jag nog slå igång en film.
 
 
Älskar mitt nya nagelack IsaDora Sugar Nails, vill ha fler färger!
 
Dessa pasteller skulle vara så läckra i sommar!
Har lånat bilden från google.
 
 
För övrigt har jag och Anna varit ute på en timmes långpromenad i eftermiddags, första rundan för mig sen jag blev sjuk. Så skönt att röra på sig samt att inte bli helt utslagen efteråt.

Mitt blodsocker har varit bra idag, några värden som har stuckit iväg upp mot 13, men annars under 10 :)
 

Thuns, oljelampa och grillat med trevligt sällskap!

Igår följde jag med min syster Anna till Uppsala. Vi var till Thuns, tror det var 10 år sen jag var där sist?
Det var sjukt mycket folk men vi tog oss fram i massorna. Jag köpte lite smått och gott! Bland annat dessa linnen och denna underbara knäckebrödslåda! Eftersom jag är glutenintollerant så bör inte mitt bröd blandas med vanligt. Som det är nu så hamnar det lätt "vanliga" brödsmulor bland mina eftersom mina paket står öppna i skafferiet. Men nu ska det bli ändring, nu ligger det skyddat i lådan med lock!
 
 
 
 
 
 
När vi åkte från Thuns och mot stan igen så började oljelampan på syrrans bil att lysa. Vi stannade till på någons infart och ringde efter Edvin som skulle komma och hjälpa oss. Jag var dock ut och kollade oljan och det fanns i stort sett inget kvar, fy det kunde ha gått illa med motorn!

Gubben som bodde där vi hade stannat kom hem och haltade med sin krycka ner till vår bil. Han var rätt sur över att vi stannat just vid hans tomt. Efter ett tag så ropade han att vi kunde få kaffe eller te i hans källare om vi ville. Men klart vi sa nej, inte vågade vi gå in där! ;)
 
Efter mycket om och men så kom vi därifrån tack vare Edvin, Mia och Maja som kom till vår undsättning. Sen var vi en sväng i boländerna och sen hem för att grilla och kolla på film hela kvällen :) En väldigt trevlig lördag med trevligt sällskap!

Jag kommer sova gott inatt!

Min dag har varit helt fantastisk!
Att få en annan människa som känner sig lite ensam att bli så upprymd och lycklig bara genom att överraska, ställa upp, finnas där, lyssna och umgås, göra de där små sakerna tillsammans som betyder så mycket! Att se tacksamheten lysa i ögonen, det gör mig stolt och lycklig!

Att engagera sig och göra något för en annan människa är det bästa, det klingar gott långt in i själen!
 
 

Sjukdag 4

Idag väcktes jag kl 8 av att pappa ringde och ville prata lite :) Trevlig start på dagen!
Annars har jag haft lite panik över att jag fortfarande bara går hemma och väntar på att bli frisk. Fy vad tråkigt! Jag har känt mig febrig och haft ca 38 hela dagen. Varför kan det inte bara försvinna?! Tänk om jag inte är frisk tills på måndag?
 
Jag plockade fram min jobbdator och konterade fakturor och svarade på mail idag. Bara för att jag är sjuk så stannar ju inte jobbvärlden upp direkt så det var bara att hugga tag i fakturorna. Dock gör det inget, för den timmen som jag jobbade idag tar jag ut den 7:e mitt på dagen då jag ska till UAS och hämta cgm:en. Skönt att kunna byta tid med sig själv så jag slipper ta komp :)
 
 
Detta och en kopp kaffe unnade jag mig i solen. Jag har inte haft ett blodsocker över 10 idag, så himla skönt! Ända sen jag fick antibiotikan och varit hemma och vilat så har mitt blodsocker blivit mycket lägre. Vilken lättnad! Hoppas det håller i sig, jag ska fortsätta med att testa regelbundet för att ha mer koll.
 
 
IAnnars har jag bara tagit det lugnt och mest hängt i soffan. Jag har plockat lite i huset sen handlat så jag kunde baka både vanilj och kanelbullar! Åh så gott det luktar här hemma :) Anna och Adde var precis över och provsmakade, de kom precis när sista plåten var i ugnen så de fick varma bullar till fika! :)
 
 
 

Att låta våren ta plats, både ute och inne!

Fick precis svar av min sköterska. Jag får låna cgm 7/4-28/4! :)
 
Igår var jag så sugen på att plocka fram mer våriga saker och ta bort lite mörka höstgrejer i vardagsrummet.
Denna ljusstake åkte fram och med lite våriga ljusmanschetter och ett vitt trähjärta så blev jag nöjd!
 
 
Sen bytte jag ut de röda höstäpplena med gröna växter till en rosa fin bukett med rosor istället. Piedestalen är min farmors gamla som jag tog från förrådet hemma hos mamma och pappa. Eftersom det är ett uteförråd som inte är helt tätt så hade det blivit lite fuktskadat. Plankan som skorna står på har böjt sig lite, men den är fin ändå tycker jag. För trots skavanker så är den ju speciell för mig eftersom den har tillhört min farmor en gång i tiden.
Skorna som står på hyllplanet fick jag dessutom av henne på min 1-års dag! Ett par svarta lackskor som användes flitigt :)
 
 
För några veckor sen tog jag fram mina älskade färgglada kuddar! De lyser upp och är en stark men inte skrikig färgklick i vardagsrummet.
 
När man tittar på "återbruka mera" sidan på facebook blir jag väldigt inspirerad till att skapa, måla och göra om saker och ting. Under veckan har jag målat om en spegel som jag fick ta av en kompis. De skulle slänga den men eftersom jag behöver något att öva på samt en spegel till sovrummet så var det kul att jag fick den :) Nu är det bara att vänta på resultatet!

Sjukskrivning dag 3

Jag gick upp tidigt imorse för att åka på ännu ett läkarbesök, detta var ett återbesök för att checka av att inflammationen som jag har är påväg bort med hjälp av antibiotikan. Alla dessa extra åtgärder bara för att jag är diabetiker, de vill skynda på processen och hjälpa mig få bort allt som sliter extra på min kropp. Blodsockret tar ju redan styk av alla extra påfrestningar så jag är väldigt tacksam för den hjälp jag får!
 
 
Mina kollegor hörde av sig idag, sa att de saknar mig. De vill dock att jag ser till att bli frisk ordentligt och följa läkarens ordination på en veckas vila innan vi ses på måndag igen. Jag får lite panik. Jag känner att kroppen inte är frisk än, men åh vad jag börjar klättra på väggarna! Jag vill börja jobba igen för att ha en mening med att gå upp ur sängen om dagarna.
 
 
Detta är mitt tidsfördriv just nu, förrutom att sova...
Försöker pigga upp mig själv genom att välja en fin kaffekopp att dricka ur ;)
Eftersom jag har haft lite tid över så är nu Paganinikontraktet färdigläst och ska börja med nästa bok :)
Jag var så sugen på att skapa något i förrigår kväll så jag började virka på en fönsterlöpare. Jag har redan gjort en i grönt men nu vill jag ha en enkel vit. Jag hann inte virka något igår då mamma var på besök och vi gjorde klart några fondansökningar. Hon stannade kvar på middag och kaffe innan hon åkte hem.
 
Efter det kollade jag och Björn på ett avsnitt av The Following, jag klippte håret på honom och han packade inför en skoterresa med kompisar. De åker ikväll och kommer hem på söndag.
 
 
 
 

Virus

Det är tydligen det som ådstakommer min hosta, nästäppa och feber.
Inte undra på att jag är så trött hela tiden. Igår sov jag 3 ggr under dagen och ändå sov jag som en stock inatt.

Jag har varit på två läkarbesök idag. På det ena fick jag antibiotika för en infektion som jag har. Sen besökte jag en annan läkare för min förkyldning. Hon tog massor med prover som då visar att jag har virus i kroppen. Från det senaste besöket fick jag med mig två sorters hostmedicin och en veckas sjukskrivning för att vila upp kroppen.
 
Tog blodprov ur armen och sen flera prov ur fingret. Däribland mitt Hba1c som nästan fick mig att börja gråta.... När jag lämnade min cgm hos Britt Inger i december visade det 57. Idag visar det 64!
Försöker få tag på Britt Inger för hon har fortfarande inte hört av sig till mig sen vi pratades vid
för ca 2 veckor sen? Då skulle hon höra av sig till mig om när jag kan få låna cgm mm.
 
Det rådet jag fick idag gällande mitt bs var att höja basaldosen på pumpen samt testa bs före och efter måltid samt några ggr däremellan. Tackar för sjukskrivningen, för hur ska jag annars hinna med detta på jobbet... Dock har jag bara sagt att jag blir hemma tis och ons så länge. Jag har ett nytt läkarbesök inbokat på onsdag angående infektionen jag har. Sen får vi se hur det blir med jobb resten av veckan efter det.
 
Fy vad tråkigt inlägg, men idag är det en tråkdag! Dessutom har besöken samt medicinerna kostat mig nästan 700 kr! Helt sinnes! Nu har jag iaf frikort gällande läkarbesök, tack och lov!
Det enda trevliga som dagen bjudit på hittils är en lässtund ute i solen i väntan på nästa läkarbesök. Jag håller fortfarande på med Paganinikontraktet, jag läser ganska långsamt och inte varje dag. Men snart så är den slut och då ska jag läsa Eldvittnet! :)
 
 
 
 

Kaffe, bok, bil, vänner, kofta och grillat till middag!

Dagen började lugnt med frukost och sen härlig bokläsning :) Sen var det bara att ta sig i kragen och tvätta bilen samt städa ur alla sopor, dammsuga och torka den invändigt. Känner mig så duktig ;)
 
 
Äntligen har snön försvunnit från marken och solen är tillbaka! Tyvärr även blåsten, men den gör ju å andra sidan att det torkar upp fortare :) Tänk att denna ljusa tid får en att må bättre, helt underbart!
 
Annars då? Jag är tokförkyld.. igen! Nässprayen används flitigt och hostar gör jag så jag får ont i ryggen. Hur är det möjligt att vara så förkyld hela tiden?! Jag utsätts ju för bakterier varje dag i och med det jobb man har. Men efter all handsprit mm så tycker jag att jag borde få vara immun ;)
 
Nu ska vi iväg till Therese och Fredrik för att grilla. Tjomme, Maria och lilla Molly kommer också, jag ska försöka hålla mig borta från lilltösen så jag inte smittar henne.
Jag har bestämt mig för att hoppa över alkoholen ikväll med tanke på att jag känner mig krasslig. Det får bli Zero istället, bättre för blodsockret också :)
 
Älskar min nya kofta från House of Lola! <3
 
Trevlig lördagkväll!

Fröknäcke och tulpaner

Köpte hem lite färgglada tulpaner som piggar upp i detta tråkväder :)
 
 
 
Igår fick jag smaka fröknäcke som min syster bakat, det var så gott! Jag bad om receptet och har provat baka det nu ikväll. Det står fortfarande i ugnen och jag är väldigt förväntansfull, hoppas det smakar gott! :)

 Fröknäcke
2dl majsmjöl
1dl solrosfrön
1/2dl linfrön
2dl sesamfrön
1/2dl olja
1/2 tsk salt
Blanda ihop och rör i 2,5dl kokande vatten.
Platta ut smeten på en plåt och skär skåror och ha på flingsalt.
Gräddas i en timme i mitten av ugnen på 150 grader.
 
 

Shopping, kaffe och boka resa!

Idag var jag till stan. Dels för att shoppa med Mia och sen för att träffa Gisela och planera för en weekendresa som vi vill göra i slutet av april :) Tror verkligen att det kommer bli kanon! Vi ska båda prata med våra chefer om ledighet, sen kan vi nog boka resan inom ett par dagar, längtar! :D
Det som är skönt är att både jag och Gisela har diabetes och gluten, alltså ingen belastning för den andre utan vi måste tänka på samma saker när det gäller mat och tider, läkarintyg mm.
 
 
När jag träffade Mia hade hon Maja med sig en stund tills Edvin skulle komma och hämta henne. Så här glad och lycklig blir man när man får provköra en sparkcykel! Älskar toffsen! <3 ;)
 
 
Jag köpte ett par jeans och träningskläder. Mia köpte kläder till Maja och sen hittade hon två par jeans och ett par skor till sig själv :) Vi åt "lunch" (15.30!) och sen slog vi oss ner i sofforna vid Expresso House och tog en kaffe som avslut på shoppandet.
 
 

Hög som ett hus trots sjukt stora mängder insulin

Vi tjejer träffades igårkväll för att äta middag och dricka gott! :)
Jag kollade blodsockret precis innan vi skulle sätta oss och äta, då visade bs på 18.9! Jag hade varit lite låg innan mm så antar att det bland annat var en rekyl. Eftersom jag alltid blir råhög av thaimat så pumpade jag in 10 enheter, alltså 10!! Det har aldrig hänt förrut, en sjukt stor siffra! Sen drack jag några cider och åt chips och choklad under kvällen. Jag var noga med att pumpa in insulin flera ggr men bs visade hela tiden mellan 17-22 :(
Det sjuka är att när jag kollade på historiken för bolusdoser så räknade jag ut att från 18.30-00.00 tog jag 22 enheter insulin! När jag skulle gå och lägga mig vid 00.30 så hade bs sjunkit till 9, men eftersom pumpen visade att jag hade 3 enheter aktivit i kroppen så drack jag saft och stängde av pumpen 30 min. Jag vaknade på 10, ingen bra värde men hellre det är 2 eller 22!
 
 
Vi hade en väldigt mysig kväll tillsammans :)
Jag och Therese :)
 
Anna, Tina och Therese :)
 

Sol, snö, vin och en tvättmaskin som inte fungerar...

Jag blev så glad igår när Mia ringde efter att jag slutat jobba, hon och Maja ville ses och bjuda på middag på Ikea:) Kul med en spontandejt med bästa tjejerna!
Efter maten tog jag en cappucinno (min nya favorit?) och Mia en caffelatte medans vi pratade ikapp om vad som hänt sedan sist vi sågs. Maja fick nöja sig med en liten chokladboll som hon sedan slängde på golvet.... ;) Efter lite bus med Maja i lekhörnan skyndade jag mig hem till Anna, vi skulle nämligen färga slingor på varandra men eftersom jag blev sen så hann vi bara med henne. Men vi bestämde att hon ska komma över nångång under dagen och hjälper mig. Ska bara försöka tajma in det mellan besök på systembolaget och städning av huset.
 
Två saker som redan har gått fel idag:
Tvättmaskinen har tydligen slutat att fungera? Björn körde en tvätt tidagare i veckan (hör och häpna!) och nu fungerar den inte alls?? SUCK. att man aldrig kan släppa in männen i tvättstugan....
 
Den andra saken är vädret! SNÖ och blåst?? Det hade inte jag räknat med, jag skulle gå en långpromenad på barmark i vårsolen men tappade suget rejält när jag tittade ut genom fönstret och såg snö....
Men men, kanske kommer ut en sväng ändå eftersom solen är framme!
 
 
 
 
 
Ikväll ska jag och några tjejer träffas hemma hos Anna, ha en liten vinkväll och umgås! :) Vi ska åka till Tierp och köpa mat och sen vara hemma. Eftersom vi ska vara hos syrran så är det skönt att bara behöva gå några meter i detta snöslask, sen är jag framme! :)

Hoppas ni får en fantastisk lördag!

Redan onsdag?!

Halva veckan har redan gått, hjälp vad fort det går! Dock hade det inte gjort något om det redan var fredag :) Har flera saker att se fram emot i helgen!
 
Jag har varit ut på pw både måndag och tisdag. Ska ge mig ut även ikväll, synd att bryta trenden liksom ;) Hade tänkt gå direkt när jag kom hem, men satte mig i soffan en stund och vilade huvudet efter en hektisk dag. Åh vad denna eftermiddag har varit stressig! Nu har i alla fall huvudvärken lättat, jag har precis ätit sallad till middag och nu intas kvällskaffet i soffan :)
 
Igår var Anna och Adde här och vi tittade på två avsnitt av The walking dead :) Anna tog med sig en nybakad blåbärspaj! Tur att jag hann med en pw innan så jag slapp ha dåligt samvete... Dock hade jag ett bs på 16 innan jag gick och la mig. :/
 
Om det blir som jag tänkt, så ska jag försöka börja gymma nästa vecka. Det gäller bara att sålla bland alla gym i stan och hitta ett som är bra. Vissa dagar kanske jag till och med kan gymma på morgonen innan jag börjar jobba, det blir att kliva upp tidigt men det kanske är värt det. Hoppas att blodsockret är med mig! Bara att prova sig fram :)
 
Jag pratade med min diasköterska i veckan. Hon sa att mitt Levaxinprov fortfarande var väldigt lågt, trots att jag ökat dosen för ca 8 veckor sen. Väldigt märkligt! Antingen är det något fel på proven eller så har min sköldkörtel blivit sämre med rasande fart!
Hon ska även kolla upp när jag kan låna cgm igen samt om man kan söka pengar från någon viss fond. Hoppas hon återkommer med bra information :)
 
 
Mina älskade grabbar!
 

House of Lola

Denna fina kofta är på väg hem till mig!
Äntligen hann jag med att klicka hem denna på rea!
345 kr istället för 750!
Älskar den jag har i svart så den här kommer bli ytterligare en favorit :)
 

Familjekär

Ni som känner mig eller följer mig här via bloggen, har nog förstått att jag är otroligt familjekär! Jag tycker väldigt mycket om att umgås med min familj och gör det väldigt ofta. Helgen var alltså inget undantag :)
 
Min fredag började dock väldigt tråkigt. Jag var till vårdcentralen och tog blodprov, bland det värsta jag vet! Dessutom har det gjort om reglerna nu så alla provtagningar kostar 100 kr, oavsett om man har inbokad läkartid eller ej. Eftersom jag bara skulle lämna prov för Struma så blev det lilla ynka blodröret väldigt dyrt... Försökte få dem att kolla mitt hba1c också, men de fick tydligen inte ta sådana prov utan att det är ordinerat från en läkare? Väldigt konstigt tycker jag! Det borde ju vara varje diabetikers rätt att få reda på sitt värde utan ordination från läkare?!
 
Hade i alla fall en bra dag på jobbet och åkte hem en timme tidigare. Björn skulle nämligen åka till fjällen med några kompisar och behövde bilen. Jag själv tog en PW och stannade förbi på ICA innan hemgång, köpte med en Zero och lite godis som jag åt framför två filmer innan jag tokdäckade i soffan...
Snacka om att man mår dåligt av allt socker, som diabetiker får man alltid sota för att man äter godis! Men tyvärr är sockersug lika vanligt hos oss som hos friska människor, så säg inte att det bara är att låta bli!
 
Igår tog jag med min systerdotter Ida till Valbo :) Jag lämnade tillbaka två klädesplagg som jag köpte till bröllopet men som jag aldrig använde. Sen strosade vi runt i affärerna och shoppade lite smått och gott :) Så himla mysigt!
 
 
Man kunde beställa glutenfria smörgåsar på det cafét som vi besökte. Jag valde en med salami och brieost, hur gott?! :)
 
 
Lördagkvällen spenderades hemma hos mina föräldrar tillsammans med syskon och syskonbarn med melodifestivalen. Vi sov kvar allesammans. Idag har jag varit ut på en långpromenad med mamma och pappa samt att vi har suttit ner och läst igenom olika fonder som man kan söka pengar ifrån.
 
Anledningen till det är att vi ska försöka köpa en mopedbil till pappa. Det skulle underlätta hans vardag enormt om han kunde ta sig fram till samhället själv till olika aktiviteter, hälsa på folk, handla mm. Efter stroken fick han synbortfall och får därför inte köra vanlig bil. Däremot är långsamtgående fordon okej. Men eftersom de kostar en del så fick vi tipset att söka pengar från just fonder. Men oj vilket jobb!
Vi satt ute i solen så länge den värmde, sen förflyttade vi oss in och fortsatte sökandet och skrivandet där. Vi gick igenom ca 40 fonder och hann skriva ett personligt brev. Sen har vi satt upp lite olika saker mamma måste kolla upp under veckan med bland annat skatteverket.
 
Det fick mig att tänka, det kanske går att söka pengar för en CGM i någon av dessa fonder? Ska höra mig för med min sköterska under veckan, hon kanske har några tips eller så.
Tänk om jag kunde få en egen cgm, ovärderligt!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, pyssla lite inför morgondagen och njuta av den sista egentiden här hemma! Åh vad jag börjar uppskatta att vara själv, ibland är det verkligen helt underbart!

Forever

Jag är återförsäljare av Forevers aloe vera produkter. Det är ca 6 år sen som jag började dricka aloe vera och därefter började sälja produkterna själv för att kunna bruka dem utan extra kostnad.
I början åkte jag runt och hade hälsokvällar hemma hos folk, det gick hyffsat bra  och det var väldigt kul i början, men jag tröttnade snabbt eftersom jag inte hade körkort och därför svårt att ta mig hem till folk.
Efter nått år slutade jag även att dricka aloe vera pågrund av att det blev för dyrt och jag hade varken tid eller ork till att vara aktiv med att sälja produkterna. Dock har jag fortsatt att sälja till min familj och vänner och jag har aldrig slutat att använda tvålen, gellyn och lypsylen. De tre sistnämnda använder jag dagligen och kan inte vara utan dem!
 
Men det jag vill komma till är att jag för en tid sen började dricka aloe vera drycken igen och märken sån sjukt stor skillnad! Jag har fått mer energi, finare samt starkare naglar och hår och all magkatarr som jag har lidit av i flera år är som bortblåst! För ca 3 eller 4 veckor sen tog min dunk slut och jag behövde fylla på. Dock tog det ca 2-3 veckor innan jag fick tag på en ny och under den tiden försvann min energi totalt och jag fick ont i magen igen. Nu har jag druckit den i snart en vecka efter uppehållet och jag märker redan av resultat på energi och magen! :) Jag har även kompletterat med deras nya produkt, Argi+. Den är sjukt bra och på nått sätt känner jag mig mer lugn när jag dricker den. Jag vet en annan diabetiker som märker stor skillnad på blodsockret när hon dricker Argi. Hon får mer balans och inte så snabba svängar upp och ner. Jag själv vågar inte säga om jag märkt någon större skillnad, jag har så dålig koll på hur det brukar vara i samband med kolhydrater mm!
 
Mitt tips till dig, drick aloe vera och Argi+ du också! :)
 90 dagars kundgaranti= om du inte är nöjd med produkterna så har du 90 dagars returrätt, oavsett om produkterna är halvfulla eller slut! Du har inget att förlora på att prova! :)
 
 
"En hutt om dagen, är bra för magen" - har fått en ny innebörd ;)
 

Levaxin, Jobb, Tulpaner och en PW

Jag tänkte åka till vårdcentralen imorse och ta blodprover för att se om den förhöjda levaxindosen är något att hurra för. Men eftersom jag var så sjukt trött imorse så sköt jag upp det till fredag istället, det passar även mitt jobbschema lite bättre också eftersom det ser lite annorlunda ut just den här veckan :)
 
Annars har det varit en riktigt bra dag! Jag jobbade administrativt hela förmiddagen, och sen var det förskoleklassen en stund och sen fritids. Jag skulle ha slutat 16.30 men hade APT möte och slutade 18.00 istället. Men som tur var har jag haft energi över idag så det gjorde ingenting :)
 
Efter middagen som vi åt väldigt sent här hemma, tog jag en kaffe och läste lite i boken Paganinikontraktet. Sjukt spännande men eftersom jag bara har tid på kvällarna att läsa så blir jag oftast så trött att jag somnar ;)
Men ikväll innan det blev för sent så tog jag mig ut på en powerwalk! Så skönt med ny luft och jag fyllde på med extra energi :) Jag tog mindre insulin till middagen eftersom jag visste att jag skulle ut och gå, tyvärr höjdes bs enda till 16 innan jag kom iväg. Men när jag kom tillbaka hade det sänkts till 7! Innan promenaden sänkte jag basaldosen med 50% eftersom jag hade 2 enheter kvar i kroppen sen middagen. Ett bra beslut!
 
Kolla vad som är på väg upp i min rabatt! Tulpaner! Det är en aningen för tidigt för dem att komma, hoppas verkligen inte att snön kommer och tar död på dem..
 
 

Femtio nyanser

Idag fick jag bråttom hem från jobbet eftersom jag skulle få hämta ut dessa från posten!
Underbart, jag älskar dessa böcker! Om du inte läst dem än, GÖR DET! :)
 
 

Gäster, barnvakt och bröllop!

Hade som sagt fikabesök av Anna och Adde förra tisdagen :)
Vi hann se de två senaste avsnitten av The Walking Dead, de var riktigt bra!

 
 
På onsdagen var jag barnvakt till lilla Maja! Mia skickade en film på Maja när hon sitter och säger mitt namn hela tiden när hon åt lunch, hon ville att jag skulle komma på en gång ;) Dagen efter fick jag också en film, då var de ute på promenad och Maja sa Niiiinaaa hela tiden! Åh, hjärtat smälter <3
Vi ritade, byggde med lego, kollade och lyssnade på olika barnsånger på youtube, fikade/åt välling, och mös tillsammans i soffan.
 
 
 
 
Min kusin Anna Carin gifte sig med sin Per i lördags, det var ett fantastiskt fint bröllop!
 
 

Min familj är känd för att komma sent, jag och Mia är nog värst av alla.
Trots att alla åkte i god tid till Örebro så stapplade vi in 13.55 i kyrkan och bröllopet skulle börja 14.00!
Vi hade svårt att hitta kyrkan, men vi hann! ;)
 
Jag hade jättebra bordsplacering, jag satt bland annat vid min kusin, Anna, Adde, två grabbar som jag och Anna lekte hur mycket som helst med under sommrarna när de bodde hos mina kusiner, och sen några andra som jag känner. Älskar bröllop och deras var väldigt fint. Önskar dem all lycka! :)
 
 Denna tårta var både gluten och laktosfri, snacka om att jag blev lycklig! (& hög!) ;)
 
 

Ångest

Nu kommer mycket text, men jag var tvungen att skriva av mig.
 
Förra veckan var en blandning av roliga saker och ångest.
Jag är en sån person som tycker det är jätte jobbigt när jag inte hinner vara hemma och varva ner efter jobbet. Eller har hela helgen bokad och vet att jag inte hinner vara hemma något och bara vara innan nästa arbetsvecka drar igång igen. Det behöver inte vara så jämt, men när man bokar upp saker flera kvällar i rad så vet jag att ångesten smyger sig på.
 
Förra veckan såg ut så här
Måndag: Åkte hem efter jobbet och bakade semlor. En kväll som var väldigt bra.
Tisdag: Jobbade sent och fick besök av Anna och Adde på kvällen, vi åt semlor och kollade på Walking dead. Jag packade väskan inför morgondagen.
Onsdag: Direkt efter jobbet åkte jag till min syster i stan och var barnvakt till älskade lilla Maja, supermysigt! Fick massage på kvällen och sov kvar hos dem.
Torsdag: Jobbade och åkte sen ner på stan i ren panik för att hitta en klänning till bröllopet. Hade tur att Mia kunde följa med mig och leta (vi hade 1½ timme på oss innan allt stängde) Hittade en jättefin klänning och fick dessutom rabatt eftersom min systers kompis jobbade! Kom hem ca 20.00.
Björn åkte till Sälen med sina kompisar.
Fredag: När jag skulle åka från jobbet hade jag ett samtal med en kollega som var väldigt arg och ledsen, delvis på mig fastän jag inte hade gjort något fel, hon trodde att jag hade gjort en sak som jag inte hade och var därför väldigt avvisande mot mig. Det kändes jobbigt att åka därifrån utan att ha pratat ut ordentligt. Men jag var tvungen att leta runt hela stan efter ett par skor som skulle passa till klänningen så jag skyndade mig iväg. Hittade ingenting förren jag kom till Gottsunda. I ren panik köpte jag med mig 3 par skor som jag kunde prova hemma till klänningen. Då var klockan efter 19 och jag behövde äta middag. Åkte förbi IKEA och åt, sen bar det av hemåt. Halvvägs hem när jag är så fruktansvärt less på att vara ute och flänga hela tiden, kommer jag på att jag inte har någon kattmat hemma och måste åka förbi Månkarbo och till Tierp för att handla detta.
 
Då brast det. Ångesten kom som ett brev på posten. Eftersom jag knappt varit hemma utan att känna stress inför nästa sak som måste hinnas med innan bröllopet,jag var ensam och visste att jag skulle behöva göra alla saker själv, klockan var efter 20, jag hade brottats med beslutsångest kring kläder/skor/planering för saker med bröllopet,  jag skulle hem och prova ut skor till klänningen, packa väskan, betala räkningar, duscha mm så kom den där attacken som jag visste skulle dyka upp när allt kör ihop sig.
 
Jag har varit nära ångestattacker många gånger, men lyckats lugna ner mig innan det brutit ut.
Sist jag var med om det var när pappa hade fått Stroke och livet vändes upp och ner. Den maktlösheten och den sorg som jag kände över att min pappa drabbats så hårt att han inte längre kunde tala och hamnade i rullstol eftersom hans högersida var förlamad. Den ångesten var stor och slog till hårt. Jag kan fortfarande känna av den, men det är i alla fall lite lättare nu när min pappa har lärt sig gå, använda sin högra sida och pratar bättre och bättre. Dock kan han ibland glömma bort vad jag heter och har svårt att förstå enkla saker. Tänk hur det kan bli? Så hemskt.. hela livet ändras på bara några minuter.
 
När jag väl kom hem så ringde jag min syster Anna som kom över stund. Hon hjälpte mig packa, jag fick prata av mig och det började kännas bättre. TACK. Utan det hade jag antagligen inte lugnat ner mig på länge.
 
Lördag: Gå upp 7 och göra sig iordning för bröllop. Åka till Örebro och vara med när min kusin gifte sig! :) Sova kvar på vandrarhem med familjen.
Söndag: Planerat bad på det stora badhuset i Örebro. Det som aldrig blev av för min del. Det ångrar jag bittert idag. Men ångesten och tröttheten tog över, jag beslutade mig för att åka hem men ångrade mig nå fruktansvär, än idag, att jag inte åkte dit med mina syskonbarn och familj.
 
När jag läser igenom det jag skrivit om veckan så känns det helt ofattbart att det "lilla" kunde leda till sån ångest.
Jag har svår beslutsångest, det gäller allt, jag frågar hellre vad andra vill och tycker än att välja själv. Oftast för att jag själv inte kan bestämma mig för vad jag vill. All planering som diabetesen har medfört gör att jag ofta känner mig obekväm i att vara impulsiv i saker trots att det är så jag vill leva.
Jag får ofta ångest över olika saker. Klockan och separationer (för ett tag, en dag eller ett år) är min värsta fiende. Jag känner ett behov av att veta vad som ska ske under en dag så att jag kan planera in min diabetes efter det. Bara att jag vet det ger mig lite smått ångest, eftersom jag vill leva mer impulsivt som jag skrev tidigare.
 
Nog om det tråkiga!
Det roliga denna vecka var i alla fall att baka semlor, bjuda på fika, vara barnvakt, få massage, gå på ett fint bröllop och träffa folk :) Kan visa bilder mm från barnvakten och bröllopet i ett annat inlägg.
RSS 2.0