Sortering!

När jag var till Apoteket sist så frågade jag om det fanns något som jag kunde slänga gamla nålar, ampuller och flaskor med insulin i mm. Hon tittade chockat på mig och frågade om jag aldrig samlat ihop och lämnat sånt till apoteket tidigare? Lite skamset svarade jag nej, och att när jag frågat dem på sjukhuset hur jag ska göra så har de svarat mig att det går bra att slänga i vanliga soporna.
Såklart att jag fattar att det inte är bra för miljön och för alla stackars sopgubbar mm som löper risken att få en nål i fingret när de handskas med avfallet! Det är ju hemskt. Därför har jag nu bestämt mig för att sortera det jag kan och lämna in resterna till apoteket.
 
Detta fick jag med mig hem. Burken till nålar och påsarna till ampuller, slangar och flaskor som det finns insulin kvar i. Apotekaren sa att de sorterar det mer noggrant efter att de fått in dessa av mig. Bara jag gör grovsorteringen så sköter de resten.
 
Sorterar ni?
 
Jag skulle ju inte vilja sticka mig på dessa, inte mer än vad jag redan gör om man säger så ;) Trots plastskydd till nålarna så kan man inte lite på att de sitter kvar.
 
Jag klipper av de nålar som går med en avbitare/uppsamlare som ska lämnas in när den är full.
 
Nålen som sitter ihop med slangen är svår att komma åt med avbitaren.
Därför klipper jag av en bit från slangen och slänger den i burken.
 
I påsen hamnar som sagt gamla ampuller och slangar som är fylld med insulin.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0